POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Rakip återvänder till Malmö FF

Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip återvänder till Malmö FF. 
Mittfältaren har skrivit på ett avtal över 2022. 
- Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem, säger han. 

Erdal Rakip lämnade vintern 2017 Malmö FF för spel i portugisiska storklubben Benfica, men blev omedelbart utlånad till Crystal Palace. I den engelska klubben blev det däremot inte en enda minut i A-laget och efter vårsäsongen återvände han till Portugal igen. Under höstsäsongen blev det heller inte A-lagsfotboll för mittfältaren, vilket ledde till rapporter om en återkomst till Malmö FF. 

I dag meddelade Skåneklubben att affären är i hamn - Rakip återvänder till MFF. Han skrev på ett avtal som sträcker sig över 2022. 

- Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om. Malmö öppnade dörrarna och det gick inte att tacka nej. Det var ingen tvekan, säger han i en kommentar på föreningens hemsida. 

- Det är inte lätt utomlands men man lär sig massor både på och utanför plan. Jag har blivit en annan människa och det kommer folk att se. Nu gäller det att kriga varje träning och komma tillbaka i matchform så snabbt som möjligt. Jag tror inte det kommer att ta särskilt lång tid.

MFF:s sportchef Daniel Andersson om att Rakip är tillbaka i klubben:

- Erdal Rakip är en egen produkt som har varit med oss under framgångsperioden som lett fram till där vi är nu. Han var en av våra bästa spelare när han lämnade oss och det känns jättebra att han är hemma igen, säger han. 

- Även om han fått bra träning under tiden utomlands behöver han spela matcher för att komma in i det igen. Men med den målmedvetenheten han har så kommer han snart vara med och konkurrera på riktigt, fortsätter han. 

Rakip inledde sin fotbollskarrär i MFF:s fotbollsskola som femåring och tog sig så småningom upp i klubbens A-lag. Han har bland annat varit med och vunnit fyra SM-guld. 

Publicerad 2019-02-11 kl 11:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå