POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Rakip lämnar MFF - väntas skriva på för Benfica

Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip lämnar Malmö FF, bekräftar klubben.
Av allt att döma skriver han nu på för portugisiska Benfica.
- Vi har försökt förlänga Erdals avtal men inte lyckats, säger sportchefen Daniel Andersson i en kommentar.

Så var det officiellt. Mittfältssjärnan Erdal Rakip förlänger inte sitt kontrakt med Malmö FF. Det beskedet lämnade mästarklubben under tisdagen på sin hemsida. Av allt att döma kommer Rakip under de närmsta dagarna nu att skriva på för portugisiska Benfica. Enligt tidningen A Bola genomför Rakip först den obligatoriska läkarundersökningen innan allt blir allt officiellt efter onsdagens derbyt mot Sporting.

- Vi har försökt förlänga Erdals avtal men inte lyckats. Han har gått hela vägen i Malmö FF och har de senaste två säsongerna utvecklats otroligt mycket. Vi önskar honom all lycka ute i fotbollseuropa och hoppas att han återvänder en dag, säger sportchefen Daniel Andersson i en kommentar.

Erdal Rakip spelade en huvudroll i det MFF som tidigare i år säkrade sitt 20:e SM-guld. Rakip spelade 27 av lagets 30 matcher och noterades för åtta mål och sju framspelningar.

- Jag har haft en fantastisk tid med fyra SM-guld och spel i Champions League som stora ögonblick. Nu tar jag ett nytt steg i karriären, men vill gärna återvända till min moderklubb Malmö FF en dag.

Tidningen CM Jornal skriver att Rakip nu får försöka övertyga huvudtränaren Rui Vitoria om att han kan vara en tillgång för laget redan den här säsongen, men att möjligheten annars finns att han lånas ut.

Publicerad 2018-01-02 kl 11:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå