POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Rasmus Jönsson återvänder till HIF - klar för en tredje sejour i klubben

Foto: Bildbyrån

Rasmus Jönsson återvänder för en tredje sejour i Helsingborgs IF.
Anfallaren har skrivit på ett tvåårsavtal med HIF.
- Jag har alltid tänkt att om jag får välja så vill jag helst spela i HIF, säger han till klubbens hemsida.

Rasmus Jönsson återvände till Helsingborgs IF under sommaren 2018 och var med och tog tillbaka klubben till allsvenskan. Men efter ett drygt år valde anfallaren att flytta till thailändska Buriram United.

Men vistelsen där blir bara ett halvår långt, då HIF meddelar att Jönsson återvänder till klubben för en tredje sejour. 29-åringen har skrivit på ett avtal över 2021.

- Jag har alltid tänkt att om jag får välja så vill jag helst spela i HIF. Det är här jag trivs bäst och det är här man brinner lite mer för att spela fotboll än på andra ställen. Även om jag alltid vill komma hem är det viktigt för mig att ha en tränare som tror på mig och vill ha mig för mina kvalitéer. Jag kände att jag hade ett bra snack med Olof (Mellberg, tränare) och ser verkligen framemot att få börja jobba med honom, säger Jönsson till HIF:s hemsida.

- Även om det inte var officiellt igår fick jag många bra, sköna besked från supportrar. Jag tror också att de vet att jag brinner lika mycket för klubben som de gör. Det är väl sånt som betyder lite extra.

HIF:s tränare Olof Mellberg till klubbens hemsida:

- Jag har haft en bra dialog med Rasmus under en längre tid och det känns väldigt roligt att få välkomna honom hem till HIF.

Tiden i Thailand slutade med 13 spelade matcher och ett mål för Burinam United. Jönsson kom upp i HIF:s ungdomsakademi och stannde första sejouren fram till 2011.. Under karriären har han även representerat Wolfsburg, Frankfurt, Ålborg och Odense.

Publicerad 2020-01-10 kl 09:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå