Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
51v

Officiellt: Robert Lundström klar för AIK

Foto: Bildbyrån.

Robert Lundström är klar för AIK.
Högerbacken presenterades under torsdagen:
- Det känns fantastiskt kul att återvända till Sverige, säger han i en kommentar.

Aftonbladet skrev för knappt två veckor sedan om AIK:s intresse för den förre Sundsvallsspelaren Robert Lundström. Högerbacken lämnade Sverige för spel i Vålerenga för två år sedan - och nu är han klar för en återkomst.

Expressen var först med nyheten under torsdagen och senare under dagen presenterades Lundström officiellt. Lundström kan komma att bli en naturlig ersättare till Daniel Sundgren, som tidigare i vintras drabbades av en blodpropp i lungorna. En eventuell comeback för Sundgrens del är i dagsläget oklar.

- Robert är en naturlig wingback som har de egenskaper som vi eftersöker i positionen. Hans fart, löpkapacitet och disciplin ger oss möjligheten att vidareutveckla spelidén i den riktning som vi vill gå, säger sportchefen Björn Wesström i en kommentar på klubbens hemsida.

28-årige Lundström gjorde i år 28 matcher för Vålerenga. Han missade därmed enbart två matcher, båda på grund av avstängning efter gula kort.

- Det känns fantastiskt kul att återvända till Sverige och att få möjligheten att spela för en storklubb som AIK. Jag ser det här som en stor utmaning och jag ser redan fram emot min debut och att få möta mina nya lagkamrater och AIK-supportrarna, säger han.

Kontraktet sträcker sig över 2020.

Publicerad 2017-12-21 kl 10:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons