POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
18v

Officiellt: Rosenberg skriver nytt avtal - förlänger med MFF

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös seger mot IFK Göteborg i spelaren ovan.

Markus Rosenberg skriver nytt avtal med Malmö FF. 
Klubbikonen har förlängt sitt kontrakt över 2019. 
- Jag hittar inte någon anledning att sluta, säger han till klubbens hemsida. 

Malmö FF:s rutinerade anfallsstjärna Markus Rosenberg, 36, meddelade inför den här säsongen att det blir hans sista som aktiv spelare i Skåneklubben. Under sommaren och i slutet av den här säsongen har däremot frågan kommit upp på tapeten igen om det ändå kanske blir en sista säsong för ikonen i klubben. 

I dag meddelade MFF och Rosenberg att det blir ett nytt avtal över 2019. 

- Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta, säger han till klubbens hemsida. 

- Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande, fortsätter han. 

Rosenberg kände att det i dagsläget är för tidigt att lägga av. 

- Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut, säger han. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson om förlängningen:

- Markus Rosenberg har gjort en väldigt bra säsong och verkligen visat att han är på den absolut högsta nivån i Sverige.  Han levererar match efter match och kan spela mycket trots ett tätt matchande. Han har varit mycket betydelsefull för oss i år, säger han. 

- Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, fortsätter han. 

Rosenberg är i år noterad för tolv mål och sex assist i allsvenskan. 

Publicerad 2018-11-09 kl 11:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå