Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
5v

Officiellt: Rydström får tränarroll i Sirius

Foto: Bildbyrån.

Henrik Rydström tvingades bort från Kalmar FF.
I dag presenterades han som ny tränare i Sirius. 
- Oerhört trevligt, säger Rydström under presskonfrensen. 

Henrik Rydström tog tidigare i år över som huvudtränare i Kalmar FF efter att Nanne Bergstrand blev sjukskriven. Efter säsongens slut, så meddelade däremot KFF att Rydström inte får ett nytt avtal och tvingas lämna föreningen. I förra veckan uttalade sig tränaren om att han har pratat med klubbar i superettan och allsvenskan - och i dag blev det klart. 

Sirius meddelade i dag, under en presskonferens, att Rydström ansluter till klubben för ett delat huvudtränarskap. Fotbollskanalen kunde tidigare i höst berätta att förre assisterande tränaren Mirza Jelecak var aktuell för att bli huvudtränare och han får nu dela rollen med Rydström. 

- Vi pratade en hel del olika namn med och då kom namnet Henrik Rydström fram tidigt i processen. Henrik var med snabbt och tidigt intresserad. Fångat två tränare i delat huvudtränarskap, säger Sirius sportchef Ola Andersson under presskonferensen. 

- Med risk för att komma med klyschor, men det är oerhört trevligt. Dels att få byta miljö, vara i en annan miljö. Jag har varit i Kalmar FF sedan 1993 och det är sjukt länge, när man bara är 30. Jag vet inte hur det går ihop, men jag har känt ett växande behov av att få nya erfarenheter och att få jobba med människor som har andra erfarenheter än vad jag har. Jag, Ola och Mirza har pratat mycket och det lilla känns väldigt inspirerande. Jag är väldigt tacksam för det, säger Henrik Rydström.

Sirius kör därmed vidare på ett liknande koncept som tidigare med två huvudtränare, vilket var framgångsrikt under Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs tid i föreningen. 

Publicerad 2018-12-10 kl 15:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons