Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Sead Haksabanovic lämnar IFK Norrköping

Allsvenskan

Sead Haksabanovic lämnar IFK Norrköping.
Klubben bekräftar nu att han säljs till ryska Rubin Kazan.
- Vi är glada över att kunna presentera och genomföra IFK Norrköpings största affär genom tiderna, säger tf. sportchef Patrik Jönsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

En av allsvenskans stora stjärnor går vidare i karriären. Sead Haksabanovic lämnar IFK Norrköping för spel i ryska Rubin Kazan.

Enligt Peking är det en lukrativ affär som nå gått i lås.

- Vi är glada över att kunna presentera och genomföra IFK Norrköpings största affär genom tiderna. Vi tackar Sead Haksabanovic för hans tid i IFK Norrköping och önskar honom all lycka framöver. Sead har levererat på allsvensk toppklass och visat stor lojalitet mot föreningen. I sammanhanget vill vi också tacka för ett fint samarbete mellan Sead, hans rådgivare och köpande klubb för en affär som IFK Norrköping är oerhört stolta och nöjda över, säger Patrik Jönsson, tf sportchef.

ANNONS

Ordförande Sakarias Mårdh om försäljningen:

- IFK Norrköping ligger på högsta nivå vad gäller att värva, ta hand om och utveckla pelare. Den här affären, som resulterar i ett av allsvenskans högsta transferbelopp hittills, är ett kvitto på det fantastiska arbete som hela organisationen gör. Samtidigt är det viktigt för klubbens ekonomi och möjlighet att fortsätta med det arbetet framåt.

Sead Haksabanovic kom till IFK Norrköping på lån från West Ham 2019. Våren därpå, 2020, köptes han loss av Peking i en affär som enligt FotbollDirekt kostade Norrköping totalt 26 miljoner kronor (inklusive lön och bonusar). Vad gäller försäljningen till Rubin Kazan så rapporterar Expressen att Peking får runt 60 miljoner kronor för sin guldklimp. Dock har West Ham rätt till en procentsats på beloppet, vilket enligt tidningen motsvarar cirka 14 miljoner kronor.

ANNONS

Haksabanovic själv säger så här om flytten:

- Allting i livet har ett slut, och nu är min tid i IFK Norrköping slut. Jag är väldigt tacksam för vad fansen och klubben har gjort för mig, och att ni trodde på mig och gav mig en andra chans. Det är väldigt tråkigt att jag inte fick säga hej då till alla på riktigt, men jag önskar er alla all lycka i framtiden.

Under sin tid i Norrköping noterades Haksabanovic för 65 allsvenska matcher på vilka han stod för 13 mål och 23 målgivande passningar.

- Det har varit ett sant nöje att ha haft att göra med Sead, både som spelare och människa. Jag önskar honom lycka till av hela mitt hjärta, säger tränare Rikard Norling i en kommentar.

Publicerad 2021-05-27 kl 10:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto