Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Officiellt: Simon Thern tillbaka i allsvenskan - klar för Norrköping

Malmö FF och Blåvitt var intresserade.
Men Simon Thern valde IFK Norrköping. På måndagen presenterades mittfältaren.
- Jag hade lite olika alternativ, säger han på en presskonferens.

Mittfältaren Simon Thern återvänder till svensk fotboll och till allsvenskan. Thern, som har ett förflutet i både Helsingborg och Malmö FF, var i fjol utlånad till AIK. Men den här gången går flyttlasset i stället till Östergötland och IFK Norrköping.

Thern presenterades på en presskonferens under måndagen.

- Jag hade lite olika alternativ. Men jag kände att jag behövde komma till ett ställe där det är lite mer trygghet. Jag tycker att Jens (Gustafsson, manager) har en väldigt bra idé om hur jag ska användas. När man vågar bryta lite de typiskt svenska ramarna med klassiska 4-4-2 så är det något som tilltalar mig, säger han på en presskonferens.

ANNONS

Thern sticker inte under stol med att ambitionen är att komma ut i Europa på nytt.

- Ja, det är självklart. Jag är inte lastgammal än. Jag har ambitionen än att spela i större ligor än allsvenskan. Men nu ska jag få fart och hjälpa Norrköping. Jag har en stor tro på att vi kan vara med hela vägen.

- Just nu är jag här för att få fart på min karriär igen, en karriär som kanske stagnerat lite grann på grund av lite skador och så, som tagit ett par år av min karriär. Nu hoppas jag kunna lyfta till nivåer jag inte haft tidigare.

Simon Thern kommer närmast från holländska Heerenveen, klubben han lämnade efter att kontraktet med MFF löpt ut under 2014.

Även IFK Göteborg och just MFF uppgavs vara intresserade av Thern, men valet föll alltså på Peking. För Kvällsposten bekräftar han de båda klubbarnas intresse.

ANNONS

- Båda klubbarna var med i bilden, men efter diskussioner och tankar känns det nu helt rätt med Norrköping. MFF-sportchefen Daniel Andersson var positiv i våra samtal och Göteborgs nye tränare Poya Asbaghi kändes spännande när vi träffades, säger han till tidningen.

Norrköping har sedan tidigare även gjort klart med Jordan Larsson.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-15 kl 16:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto