Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
43v

Officiellt: Sören Rieks klar för MFF: "Svårt att hitta något bättre i Skandinavien"

Foto: Bildbyrån

Sören Rieks lämnade IFK Göteborg.
Nu har mittfältaren skrivit på för rivalen Malmö FF
- Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

Dansken Sören Rieks valde efter den förra säsongen att lämna IFK Göteborg. Kontraktet löpte ut och parterna kom inte överens om någon förlängning.

- Det har varit en fantastisk period i min karriär. Till föreningen och inte minst alla supportrar vill jag visa min uppskattning och önska lycka till framöver. Jag kommer alltid att bära med mig IFK Göteborg i mitt framtida liv, sa Rieks då.

Nu står det klart att han nästa år i stället kommer att representera en av IFK:s stora rivaler, Malmö FF. På fredagen presenterades han av den regerande svenska mästaren.

- Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League, säger han i en kommentar.

- Daniel Andersson var väldigt intresserad av att få mig till klubben. Det kändes spännande och efterhand blev det mer och mer intressant. Det skulle vara svårt för mig att hitta något annat där så många olika bitar faller på plats.

Sportchefen Daniel Andersson kan nu konstatera att klubben för andra gången på bara ett par dagar (Fouad Bachirou presenterades tidigare i veckan) gjort klart med ett namnkunnigt nyförvärv.

- Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av.

Sören Rieks har redan spelat i Sverige under tre säsonger och kommer därför inte omfattas av den mer fördelaktiga expertskatten framöver. Skatten innebär att utländska spelare, som tjänar över två prisbasbelopp i månaden, slipper skatta på 25 procent av lönen.

Sören Rieks har varit en av IFK Göteborgs viktigaste spelare under de senaste säsongerna. I fjol spelade dansken samtliga 30 matcher, alla från start, och noterades då för fem mål.

Avtalet löper över 2020.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-12 kl 12:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons