POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Officiellt: Strandberg stannar i Örebro - men kan ändå lämna i sommar: ”Är med i vår beräkning”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Strandbergs mål från säsongen i spelaren ovan.

Carlos Strandberg stannar kvar i Örebro året ut, då ÖSK kommit överens med Malmö om att förlänga lånet.
Anfallaren kan dock säljas i sommar till en utländsk klubb om Malmö får ett bud de accepterar.
- Den risk som finns med den här typen av upplägg är vi fullt medvetna om och har också med i vår beräkning, säger manager Axel Kjäll till klubben hemsida.

Carlos Strandberg har under våren varit utlånad från Malmö FF till Örebro SK. Lånet löpte ur under veckan, men nu har klubbarna kommit överens om en förlängning av avtalet, som istället gäller året ut.

- Vi är otroligt glada att kunna förlänga vårt låneavtal efter en god dialog med både Malmö och Carlos. Carlos är en karaktär som är driven och som hela tiden vill mer och framåt. Han har under våren bidragit stort både på och utanför planen under allsvenskans första halva. Vi trivs väldigt bra med Carlos och han trivs väldigt bra i vår miljö, säger ÖSK:s manager Axel Kjäll till klubbens hemsida

Dock är det möjligt att Strandberg inte stannar i Örebro. En klausul i avtalet gör det möjligt för Malmö att sälja anfallaren till en utländsk klubb innan 1 september om de fått ett bud som både klubben och spelaren accepterar.

Tidigare i sommar rapporterade Aftonbladet att Alanyaspor lagt ett bud på åtta miljoner kronor för anfallaren, som Malmö ska ha nobbat. Kvällsposten rapporterade också att "en rad klubbar" följer 23-åringen.

- Den risk som finns med den här typen av upplägg är vi fullt medvetna om och har också med i vår beräkning. Vi har många bra forwards i vår trupp. Utöver Carlos så finns Viktor Prodell, Rodin Deprem och Adam Bark, samt Agon Mehmeti. Vi har även starka offensiva kvaliteter i spelare som Martin Broberg, Jake Larsson, Johan Bertilsson och Michael Omoh. Vi har haft ett tufft skadeläge under våren, men det börjar se bättre ut, säger Kjäll.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson kommenterar övergången på klubbens hemsida:

- Carlos har blivit väl omhändertagen i Örebro. Han har fått spela mycket och gjort det bra. Nu kan han fortsätta utvecklas i en miljö som fungerat väl under våren.

- För Carlos skull vill vi inte stänga några dörrar om det finns klubbar som är intresserade av ett eventuellt köp inom transferfönstret.

Anfallaren, som stått för fyra mål och en assist på 12 matcher, kommer att vara spelklar för ÖSK redan till helgens match mot Falkenbergs FF.

Publicerad 2019-07-18 kl 17:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå