Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Officiellt: Succélånet köps loss - stannar i Blåvitt

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Elias Omarsson blir kvar i IFK Göteborg.
Klubben bekräftar på sin hemsida att man skrivit kontrakt med islänningen som sträcker sig till sommaren 2020.

I somras lånades Elias Omarsson in till IFK Göteborg från norska Vålerenga. Nu står det klart att det blir en fortsättning för 21-åringen i den blåvita tröjan.

IFK Göteborg går ut på sin hemsida med att man utnyttjar den köpoption som fanns i låneavtalet för att få loss islänningen från Vålerenga. Det nya kontraktet med Blåvitt är skrivet till sommaren 2020.

- Det känns givetvis fantastiskt att vi kommit överens med Elias om att stanna och att han är vår spelare. Vi har bara under den korta period han varit hos oss sett en jättefin utveckling och hoppas självklart att den ska fortsätta, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

Under hösten blev det sex mål på 13 allsvenska matcher för Omarsson. Dessutom har han spelat till sig en plats i det isländska A-landslaget. Under tisdagskvällen väntar landskamp mot Malta.

- Han förbereder sig för matchen just nu, men han är glad att allt är klart, säger Omarssons agent Olafur Gardarsson till Fotbollskanalen.

Varför är IFK rätt klubb för honom just nu?
- Han har trivts där ända sedan han kom. Han gillar klubben, fansen och staden. Han övervägde såklart de andra möjligheterna, men i slutändan kom han överens med klubben han känner bra.

Omarsson själv jublar för GP.

- Det känns grymt! Jag är väldigt glad med dealen och jag blickar nu framåt, säger han.

- Jag älskar allting med den här klubben.

Kjetil Rekdal, sportsligt ansvarig i Vålerenga, kommenterar tappet av Omarsson såhär:

- Vi visste att det kunde bli så i och med att han har gjort det bra där. Klubben ville ha honom kvar och han ville stanna.

Är du förvånad över att han har lyckats så pass bra?
- Nej. Han passar bättre i ett 4-4-2-system och han passar bättre i allsvenskan än Tippeligan. Elias är en virvelvind som presterar bäst när han får ytor och svensk fotboll är mer öppen. I Norge är det mycket 4-5-1 och kontringar.

Var det någon gång aktuellt att han skulle återvända till er?
- Vi har haft en väldigt öppen syn på situationen. Vi lånade inte ut honom för att han är en dålig spelare. Vi gjorde det för att han skulle få en nytändning. Och det är alltid kul när spelare lyckas. Jag har inget negativt att säga om Elias. Men det är klart att han vill vara en startspelare och just nu har vi anfallare som går före.

Är ni nöjda med dealen?
- Vi visste ju vad som stod i avtalet. Och det känns som att det här är bra för alla parter. För IFK, Elias och för oss.

Se Omarssons segermål mot AIK i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-15 kl 16:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER