Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Officiellt: Talangen lämnar Hammarby - klar för Milan

Hammarby-löftet Emil Roback, 17, har skrivit på för Milan.
Det meddelar Bajen på sin hemsida.
Vi är väldigt stolta över att vi får till en så här stor övergång för en spelare från vår akademiverksamhet, säger klubbens sportchef Jesper Jansson.

Tidigare uppgav Expressen att Hammarby kommer att sälja anfallslöftet Emil Roback, 17, till Serie A-klubben Milan. Därefter syntes 17-åringen till i den italienska staden för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen - och nu är det klart.

Hammarby meddelar nu att den 17-årige anfallaren har skrivit på för Serie A-klubben.

- Vi är väldigt stolta över att vi får till en så här stor övergång för en spelare från vår akademiverksamhet. Flera stora klubbar i Europa har velat få över Emil, och nu på slutet har Hammarby varit överens med två klubbar, så det är alltså Emil som gjort det slutgiltiga valet. Förhandlingarna med AC Milan har varit en positiv erfarenhet, och vi har haft en god dialog under hela den här processen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

ANNONS

Olika uppgifter om övergångssumman har cirkulerat. Expressen har skrivit 15 miljoner (som kan öka till över 20 miljoner tack vare bonusar), Gazzetta dello Sport hävdar två miljoner euro (drygt 20 miljoner) och fotbollsthlm uppger att Bajen får cirka 12,5 miljoner direkt och att affären kan bli värd upp mot 20 miljoner framöver.

Efter Bajens 2-1-vinst mot IFK Norrköping under torsdagen berättade Jansson att affären handlar om mycket pengar.

- Ja, det är det. Speciellt ett sådant här år. Släpper vi honom så kommer det vara en väldigt bra övergång, speciellt för en spelare i den åldern, sa han då.

Vidare berättade Jansson även att Zlatan Ibrahimovic, som är delägare i Hammarby, inte har legat bakom affären.

- Inte mer än att han känner honom i och med att han varit hemma och tränat med oss. Men Emil har väckt ett stort intresse innan och det är fler klubbar inblandade, sa han.

ANNONS

På frågan om Jansson tror att Zlatan har lagt in ett gott ord om Emil Roback svarade han:

- Vad ska jag säga? Ingen aning. Det är klart att de vore dumma om de inte frågade honom. 

Mer från Jansson om affären:

- Det är som sagt en stor övergång för klubben, och vår akademi med akademichef Joakim Rydberg och cheftränare Martin Sundgren i spetsen förtjänar allt beröm de kan få. Vi har ju nyligen skrivit nytt kontrakt med Aimar Sher, och nu får vi till den här övergången för Emil - båda spelare som skolats i vår akademi. Vi börjar verkligen se resultatet av det hårda målmedvetna arbetet som bedrivits i akademin under en längre tid. Nu önskar vi Emil stort lycka till, och det ska bli intressant att följa en så stor talangs fortsatta utveckling i AC Milan, säger han till klubbens hemsida.

Publicerad 2020-08-14 kl 13:00
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto