Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
14v

Officiellt: Tidigare Dif-back vänder tillbaka till allsvenskan

Foto: Bildbyrån.

BK Häcken förstärker försvaret inför allsvenska hösten.
Tidigare Dif-backen Joona Toivio är klar för klubben. 
- Ett ganska enkelt beslut, säger han till Häckens hemsida. 

BK Häcken meddelade i dag att klubben förstärker backlinjen till höstsongen i allsvenskan. Klubben presenterade den tidigare Djurgården-backen och finländske landslagsmannen Joona Toivio, 30, som ny spelare i klubben. 

Toivio tillhörde senast polska Termalica Nieciecza, men ansluter nu som bosman till Häcken för ett kontrakt över tre och ett halvt år fram till 2021.

- Jag ville ha ett tryggt ställe för min familj och Sverige är väldigt likt Finland. Och jag känner till Häcken sedan jag spelade i allsvenskan. Så när möjligheten dök upp så var det ganska enkelt att ta beslutet att komma hit, säger han till Häckens hemsida. 

- Självklart vill jag att komma så högt upp i tabellen som möjligt med laget. Men först vill jag bara komma in i truppen och laget, lära känna alla spelare, tränare och de som jobbar runtomkring klubben. Sen vill jag hitta min plats i laget och spela så mycket som möjligt, fortsätter han. 

Häckens sportchef Sonny Karlsson om nyförvärvet:

- Det är en bra fotbollsspelare med ledaregenskaper. Han är en stabil mittback på den högsta nivån vi kan vara att jaga, säger Karlsson till hemsidan. 

- Ojalas skada och Rasmus Lindgrens hjärnskakning väckte oss lite grann att vi behöver titta längre fram. Vi har ingen mittback på kontrakt efter 2019 idag.  Vi har en del spelare som vi har förlängningsdiskussioner med men det här kunde vi inte låta bli. Detta kontrakt är skrivet till 2021 och det är vi väldigt glada för. Det är extremt roligt att få den kvaliteten på både människa och spelare, fortsätter han. 

Toivio spelade senast i allsvenskan för Djurgården mellan 2010 och 2013 och lämnade därefter Stockholmsklubben för fem år i Molde. Senast tillhörde backen polska Termalica Nieciecza, men anslöt nu alltså som bosman till Häcken.  

Publicerad 2018-08-06 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons