POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Tomasson ny huvudtränare i Malmö FF

Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s nye huvudtränare heter Jon Dahl Tomasson.
Dansken tillträder sin tillsvidareanställning den 10 januari.
- Jag är superstolt över att vara här i Malmö FF, det är nordens största klubb historiskt sett, säger Tomasson.

Efter att säsongen var avslutad meddelade MFF att man i samråd med dåvarande tränaren Uwe Rösler beslutat om att det inte blir en fortsättning.

- Detta är i grund och botten mitt beslut. Under våra samtal kom jag, Daniel och styrelsen fram till att det är bäst att gå skilda vägar, sa Rösler och fortsatte:

- Jag vill först och främst tacka Daniel som rekommenderade mig till styrelsen. Jag tycker han gjorde ett utmärkt val. Jag är oerhört tacksam över att ha fått träna en så historisk och framgångsrik förening som Malmö FF. Tack till hela ledarstaben och alla anställda som har bidragit till våra framgångar de senaste 18 månaderna.

Den senaste tiden har det rapporterats om att Jon Dahl Tomasson blir Röslers ersättare, vilket det nu också blir. Dansken presenterades under söndagen som ny huvudtränare i MFF när klubben höll presskonferens.

Tomasson tillträder sin tillsvidareanställning den 10 januari. I och med sitt nya uppdrag lämnar 43-åringen sin nuvarande roll som assisterande förbundskapten i det danska landslaget med omedelbar verkan, det skriver Danmarks Fotbollsförbund på sin hemsida.

- Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden. Jag och föreningen har haft bra samtal om klubbens filosofi och vilka förutsättningar och förväntningar som finns. Vi har samma bild av vad vi vill uppnå och hur vi ska arbeta för att fortsätta prestera och samtidigt utveckla Malmö FF, säger Tomasson i en kommentar på klubbens hemsida.

MFF:s sportchef Daniel Andersson om rekryteringen:

- Jon Dahl Tomasson är en hungrig tränare som drivs av att utveckla både spelet på planen och individerna runt omkring sig. Han har en modern syn på fotboll med influenser från flera av de länder han har spelat i som stämmer väl överens med vår grundfilosofi. Som spelare är han van vid att verka på hög europeisk nivå. Han har lärt sig mycket av de skickliga tränare han har spelat under och även av dem han som tränare har arbetat tillsammans med, säger Andersson i en kommentar.

MFF:s vd Niclas Carlnén:

- Rekryteringen av Jon Dahl Tomasson går väl i linje med de egenskaper vi letar efter enligt vår kravprofil. Som ledare har han förmåga att skapa en utvecklande miljö för spelare och stab. Han är engagerad och lyhörd samtidigt som han ställer höga krav. Dessutom är han en vinnare med stor internationell erfarenhet och stora ambitioner.

- Vi är nöjda med den goda dialogen med det danska fotbollsförbundet som har möjliggjort för Jon att lämna sin roll som assisterande förbundskapten för danska landslaget ett halvår i förtid.

MFF:s nye huvudtränare kommer senast från det danska landslaget, där han var assisterande förbundskapten till Åge Hareide. Tomasson har tidigare i sin tränarkarriär varit assisterande för nederländska Vitesse och tränare för Roda liksom Excelsior. Som spelare representerade han bland annat Feyenoord, Milan och Newcastle samt att han därtill gjorde 112 landskamper för Danmark, på vilka han noterades för 52 mål på.

Publicerad 2020-01-05 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå