Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Torbjörn Nilsson lämnar IFK Göteborg

Foto: Bildbyrån

Klubbikonen Torbjörn Nilsson gick in som assisterande tränare i IFK Göteborg i somras.
Nu står det klart att Nilsson lämnar klubben. 
- Vi har gett honom ett erbjudande som han valt att tacka nej till, vilket vi självklart måste respektera, säger sportchefen Mats Gren till Blåvitts hemsida.

Under sin spelarkarriär var Torbjörn Nilsson i tre olika sejourer i IFK Göteborg och totalt blev det över 200 allsvenska matcher i klubben.

När Jörgen Lennartsson sparkades från Blåvitt i somras så återvände Nilsson till klubben som assisterande tränare till Alf Westerberg.

Efter säsongens slut har IFK Göteborg gjort klart med Poya Asbaghi som ny huvudtränare. Nu står det klart att Nilsson inte kommer att fortsätta i sin roll.

- Vi har gett honom ett erbjudande som han valt att tacka nej till, vilket vi självklart måste respektera. Sedan vill jag understryka betydelsen av Torbjörns inträde och med den värme han generar genom sin person, i det läge vi befann oss i somras. Jag är övertygad om att han känner vilken uppskattning det finns från spelare, ledare, kanslipersonal, supportrar, partner och alla andra kring klubben. Vi kan bara tacka för en väldigt viktig insats och önska lycka till i det Torbjörn planerar för framtiden, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida.

Nilsson säger själv så här om beslutet:

- Det är ingen stor dramatik. Vi har helt enkelt inte hittat en lösning som passar oss båda. Jag väljer därför att gå tillbaka till min ordinarie verksamhet med att bland annat föreläsa för organisationer och att skriva böcker. Jag önskar Blåvitt, klubben i mitt hjärta, lycka till i sin nya satsning mot ett SM-guld

Publicerad 2017-12-28 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons