Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Trajkovic blir Milojevics assisterande - har erfarenhet från Röda Stjärnan

Allsvenskan

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF har tagit in Milos Milojevic som huvudtränare.
Nu har man även tillsatt hans assisterande tränare, Nikola Trajkovic.
- Jag har arbetat med fotboll i Norge under flera år, så jag har bra koll på Malmö FF, säger han i pressmeddelandet.

Foto: Malmö FF

Strax före årsskiftet lämnade Jon Dahl Tomasson sitt uppdrag som tränare i Malmö FF. Då lämnade även hans assisterande tränare, Remy Reynierse. När MFF ersatte Tomasson, med den tidigare Hammarby-tränaren Milos Milojevic, återstod därmed att tillsätta hans assisterande, vilket man nu gjort.

Det blir Nikola Trajkovic som kommer assistera Milojevic. De båda har ett förflutet i Röda Stjärnan och känner varandra sedan tidigare. Det senaste halvåret har Trajkovic arbetat i Serbien och innan dess var han i Norge under flera år. 

- Det är en väldigt hårt jobbande tränare, väldigt djup kunskap och passion för fotboll - det känns väldigt bra. Han har gjort en liten annan resa, har varit i Norge på grund av sin familjesituation och gjort sina första tränaruppdrag där. Även om det varit på en lägre nivå har han med sig väldigt fina referenser därifrån. Sedan har vi fått mer kunskap om honom via Milos, det var där kontakten och den första referensen kom. Men det vi fick höra där har sedan bekräftats väldigt väl av de referenser vi har fått, och sedan mötena vi själva haft med honom, säger sportchef Andreas Georgson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Trajkovic berättar själv att hans år i Norge gör att han kommer till MFF med god koll på föreningen.

- Det känns verkligen spännande! Det är en stor klubb med en lång historia och som ligger i framkant i Norden, säger han i pressmeddelandet.

Angående sin relation till Milojevic säger Trajkovic följande:

- Jag och Milos har träffats och haft kontakt i flera år. Både när vi har jobbat i Norge och i Sverige men också i Serbien. Han är en av de bästa serbiska tränarna och vi ser på fotboll på samma sätt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba!

Trajkovic tog dubbla ligatitlar med Röda Stjärnan under sin spelarkarriär. Han gjorde även två landskamper för Serbien. 

Publicerad 2022-01-21 kl 10:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto