POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Väisänen klar för Elfsborg

Foto: Bildbyrån

Elfsborg värvar landslagsmittbacken Leo Väisänen.
Finländaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år.
- Jag kände att jag ville ta nästa steg i karriären, säger Väisänen till Elfsborgs hemsida.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen var 22-åringen på väg till Elfsborg efter sitt avsked från FC Den Bosch. Borås-klubben har sökt efter förstärkning då Stian Gregersens lån avslutats och Alex Portillo och Jon Jönsson lämnat klubben.

- Inför EM i sommar vill jag visa upp mig för förbundskaptenen på en högre nivå. Jag vill tacka klubben och supportrarna för allt stöd och jag önskar er lycka till inför framtiden, sa Väisänen själv i en kommentar till Den Bosch hemsida.

Nu står det också klart att Elfsborg blir nästa klubbadress, mittbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 3,5 år och han ansluter till laget direkt. 

- Jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär och jag vet att IF Elfsborg är en stor och bra klubb i Sverige. Jag känner att det här är ett bra steg för mig då IF Elfsborg har mycket att erbjuda för min utveckling, säger Leo till klubbens hemsida. 

Huvudtränaren Jimmy Thelin om det senaste tillskottet i laget:

Leos styrka ligger i hur han läser spelet. Han är också stark i luften och i duellspelet. Han anpassar sin position i och utanför boxen och är duktig på att ta fram bollen i speluppbyggnaden. Visar också, trots sin unga ålder, fina ledaregenskaper. Vi är glada att Leo är på plats, säger Thelin. 

Sportchef Stefan Andreasson fyller i:

- Leo är en spelare vi har följt de senaste åren. Det känns väldigt bra att vi ännu en gång har kunnat attrahera, i konkurrens med flera andra klubbar, en spelare av Leos kvaliteter.

Publicerad 2020-01-12 kl 14:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå