POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Vibe presenterad - återvänder till IFK Göteborg

Foto: Bildbyrån.

Lasse Vibe återvänder till IFK Göteborg.
Nu presenterar Blåvitt hemvändaren. 
- Oerhört kul att vara här igen, säger anfallaren. 

IFK Göteborgs förre danske skyttekung Lasse Vibe har under senaste dagarna uppgetts vara både aktuell och nära en återkomst i Blåvitt. Vibe har under senaste tiden spelat för kinesiska klubben Changchun Yatai FC, men har velat återvända till Skandinavien. 

I dag presenterade till slut Blåvitt, via sin hemsida, anfallaren och meddelade att Vibe är klar för klubben med ett kontrakt över ett plus ett år. 

- Oerhört kul att vara här igen. Magkänslan och ett antal bra samtal avgjorde mitt val av klubb, säger Vibe i en kommentar på Blåvitts hemsida. 

Under presskonferensen berättade han vidare om hur processen gick innan han skrev på. 

- Jag började prata med Max (Markusson) under hösten, då det gick lite dåligt i Kina, samtidigt som jag inte fick spela så mycket. Jag satt på läktaren i 15 raka matcher och under den perioden, så började vi av någon anledning snacka, även om vi inte hade träffats innan. Sedan intensifierades det över månaderna som gick och nu blev jag bosman och då var det helt enkelt läge, säger han i GP:s livesändning.

Vibe betonade vidare att han just nu inte är i matchform, då han senast spelade en match i Changchun Yatai i november i fjol, men att han kommer att ta det steg för steg framöver. 

- Jag är frisk, men det är klart att jag inte har spelat en match sedan november och innan dess spelade jag några matcher, vilket var två, tre stycken och innan dess hade jag en period med 15 raka matcher på läktaren och innan dess spelade jag lite, så matchformen är en bit borta, säger anfallaren.

- Jag har tränat lite, men det har tyvärr varit mycket strul, så jag har jobbat med en personlig tränare och har tränat lite i Brentford och på lite olika ställen i världen. Jag har fått lira lite grann, men jag behöver successivt komma in i matchform. Jag är inte redo för 90 minuter, det är helt hundra, fortsätter han.

Lasse Vibe tillhörde senast IFK Göteborg mellan sommaren 2013 och sommaren 2015. Dansken var en omtyckt målskytt i föreningen och vann under 2014 skytteligan med 23 fullträffar i allsvenskan.

Under sommaren 2015 flyttade han vidare till Championship-klubben Brentford och gjorde totalt 36 mål och elva assist på 94 matcher i den engelska andradivisionen innan det blev flytt vidare till Kina. Vibe har även elva danska A-landskamper på meritlistan. 

Publicerad 2019-04-03 kl 14:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå