Offside-mål dödade matchen: "Bedrövligt"

En offsidestående Saihou Jagne punkterade matchen när han styrde in Kenny Paveys skott. Tidigare hade samme man dundrat in 1-0 för AIK och såg därmed till att lagets måltorka fick sig ett slut. Matchen slutade 2-0.

Häckens målvakt Christoffer Källqvist, som var en av bortalagets bättre för dagen, var upprörd efter domarmissen.

- Det är klockrent att det styrs på honom, bedövligt att de missar det, säger han om AIK:s 2-0 mål till TV4.

Hemmalagets tvåmålskytt var desto mindre bekommen av situationen kring målet. Om de bägge målen säger han:

- Vid första målet tänker jag bara in med bollen och sedan får jag en hyfsad träff.

Vid det andra målet håller han inte alls med Häckens målvakt.

- Jag tror den tar på mig, men jag påverkar inte situationen.

AIK har lidit av en mindre måltorka och förlusttrend de senaste matcherna men hemma mot Häcken lossande målskyttet och tre nya poäng kunde bärgas.

Saihou Jagne visade vägen genom att göra två mål i första halvlek som också blev slutresultatet.

Första målet var en kanon som avlossades strax under ribban och in bakom en chanslös Christoffer Källqvist efter en nickskarv av Ivan Obolo.

Andra målet var detso mer omdiskuterat då Jagne i en offsideposistion styrde in Kenny Paveys skott som ställde Häckens målvakt fullkomligt.

Gästerna stack emellan med ett par chanser, där Ranégies nick i ribban i andra halvlek var det närmaste Häcken kom i jakten på en upphämtning. Men AIK:s seger var klart rättvis.

AIK:s tränare Mikael Stahre var nöjd över insatsen och hur matchen utvecklades sig.

- Man är alltid glad när man vinner. Vi gör en okej första halvlek där matchbilden var ganska väntad. Vi utnyttjande ytan bakom deras baklinje som vi visste skulle uppstå. Andra halvlek kontrollerar vi med karaktär, det är en godkänd AIK-insats, säger han på presskonferensen.

Publicerad 2009-05-09 kl 19:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.