Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

ÖFK:s lösning på tuffa ekonomiska läget - nytt bolag går in med 16 miljoner kronor

5v

Östersunds FK blev i fjol beviljat elitlicens för 2021.
Nya bolaget Östersunds Transferintressenter AB hjälpte till att återställa klubbens negativa kapital med en investering på 16 miljoner kronor, skriver Östersunds-Posten

Östersunds FK har under en längre tid haft problem ekonomiskt. ÖFK visade vid årsskiftet, till 2020, upp ett negativt eget kapital på lite mer än 20 miljoner kronor och tvingades lämna in en handlingsplan till licensnämnden som visade hur klubben skulle vända på det negativa kapitalet till minst noll vid slutet av året. Ett positivt eget kapital är ett av kraven för att få beviljad elitlicens. I början av december i fjol kom besked om att ÖFK, precis som övriga allsvenska lag, blivit beviljat elitlicens för säsongen 2021. 

ANNONS

ÖFK:s ordförande Mathias Rasteby kommenterade då det beskedet med att föreningen jobbar på att uppfylla sin handlingsplan för att återställa det egna kapitalet inför 2021. Tidigare har även vd:n Michael Schahine uttalat sig om att klubben ska starta ett investeringsbolag, som en del i att återställa det egna kapitalet. 

Nu rapporterar Östersunds-Posten att det nya bolaget Östersunds Transferintressenter AB har investerat runt 16 miljoner kronor i ÖFK. Det har gjort att ÖFK, med hjälp av bolagets pengar, kunnat återställa det egna kapitalet. Enligt ÖP, som tagit del av handlingar från bolagsverket, sitter Lars Kling, Jan Oscarsson och Olle Stenfors i det nya bolagets styrelse.

Kling och Stenfors investerar som privatpersoner, medan Oscarsson ingår i Östersunds  Transferintressenter AB genom bolaget Oscarson Invest AB. Korpögat Invest AB, AB Berner & Co och Stavre Mobile Service AB är övriga bolag som ingår i Östersunds Transferintressenter AB. 

ANNONS

Oscarsson kommenterar sitt engagemang i ÖFK:s nya bolag så här:

"Vad gäller bolaget Östersunds Transferintressenter AB så är det ett bolag som ska tillföra kapital till ÖFK genom att investera i ÖFK:s spelartrupp.

Möjlighet till avkastning på investering kan ges i ÖFK:s framtida spelarförsäljningar. Bolaget har ingen påverkan på ÖFK:s verksamhet eller beslut.

Bolagets ägarskap är begränsat till de som köper aktier i bolaget och i samband med det tillskjuter kapital", skriver Oscarsson i ett mejl till ÖP. 

Publicerad 2021-01-21 kl 20:00

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto