Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖFK-spelare slängdes av planet: "Bedömdes som hotfullt"

Foto: Bildbyrån.

Östersund skulle flyga till Kalmar för allsvensk bortamatch.
Flyget blev försenat – på grund av en ÖFK-spelares agerande i planet.
- Det är inte acceptabelt, säger ordföranden Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

Det var under lördagen som Östersund skulle bege sig, med flyg, ner mot Småland och Kalmar för allsvensk bortamatch mot KFF, en match som spelas under söndagen.

Flyget blev dock försenat under en timmes tid, detta på grund av en spelare i ÖFK:s beteende innan avresan, vilket Aftonbladet och Expressen först rapporterade om.

- Spelaren hade telefonen i flight mode och flygvärdinnan ville kontrollera om den var i flight mode. Det tyckte inte spelaren var nödvändigt eftersom han sagt att den var det. Hon upplevde honom som otrevlig och hotfull, hon tillkallade kaptenen och de tog då beslutet att avvisa honom, säger ordföranden Daniel Kindberg till Fotbollskanalen.

- Vi ber om ursäkt för vårt uppträdande och det som inträffat, både till personalen, flygbolaget och medpassagerare.

Planet skulle lyfta från Bromma när det utbröt bråk inne i planet. Aftonbladet skriver att spelaren i fråga blev osams med en flygvärdinna och att stämningen ska ha upplevts som hotfull.

- Han följde inte personalens säkerhetsinstruktioner och var hotfull mot personalen. Säkerheten är vår högsta prioritet och då fick personen gå ut till gaten och lämna flygplatsen, säger presskontakten Emma Sandsjö på flygbolaget BRA, till tidningen.

Ordföranden Daniel Kindberg är allt annat än nöjd med spelarens agerande.

- Det är inte acceptabelt att hamna i en sådan situation. Det enklaste är att lyda uppmaningen från flygvärdinnan. Vi flyger varje vecka, säger han.

Vad händer nu?
- Spelarna och ledarna pratar om det där nere, identifierar vad som hänt, vi lär oss av det och sedan går vi vidare. Det är ett misstag som är begånget, det får vi hantera, be om ursäkt för det vi har gjort. Sedan lär vi oss av det och går vidare.

Spelaren i fråga fick i stället, tillsammans med klubbens säkerhetsansvarige, sätta sig i en bil för att köra mot Kalmar.

Publicerad 2017-09-23 kl 16:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons