POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ÖFK-talang tror på målsuccé 2020: "13, 15 eller fler"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Kadiris mål från matchen mot Århus i spelaren ovan.

VALE DO LOBO. Attah Kadiri hoppas på ett fint 2020.
ÖFK:s anfallstalang tror på målsuccé i allsvenskan. 
- 13, 15 eller fler, säger han till Fotbollskanalen. 

Östersunds FK:s unge anfallstalang Attah Kadiri, 19, lämnade förra sommaren Nasarawa United och Nigeria för spel med Östersunds FK i allsvenskan. 19-åringen fick speltid direkt och stod för tre mål på tio matcher under hösten. Samtliga mål kom dessutom mot bra motstånd i form av BK Häcken, IFK Göteborg och Djurgården, vilket möjligen kan lova gott för framtiden.

Kadiri följde i år med på lagets försäsongsläger i Portugal och stod bland annat under måndagen för ett mål i lagets träningsmöte med Århus som slutade 1-1. Efteråt berömde tränaren Ian Burchnall spelaren med de här orden:

- Det var ett väldigt bra nickmål, väldigt bra. Jag tycker att han var fantastisk igen. För att vara 19 år är det ibland skrämmande vad han producerar. Självklart behöver han utveckla olika delar, men det går att se att han är bra i boxen och det var en bra nick. Jag är tacksam över det han gör, sa han till Fotbollskanalen.

Kadiri säger själv så här om matchen, träningslägret och målet:

- Jag tycker att jag gjorde en bra match. Vi kämpade hårt och har gjort det ända sedan vi kom till Portugal. Allt har varit jättebra, klass, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Jag älskar att göra mål, det är en skön känsla. Jag ska fortsätta göra mål och jag tror att jag kan göra det i cupen och i ligan.

Hur känner du för lovorden från Ian Burchnall?
- Jag vill egentligen bara tacka mina lagkamrater och ledare för att de tror på mig. Jag har bara varit här sedan i augusti och har jobbat hårt varje dag för att bli bättre. Mina lagkamrater har pratat mycket med mig och jag tycker att det är bra här.

Kadiri berättar att han först blev överraskad när han i fjol fick höra att han skulle gå till Östersund. Han är glad över att ha fått chansen att spela i Europa.

- Det är en väldigt stor chans. Jag är glad över att min agent hjälpte mig och att min tränare gav mig möjlighet att komma hit, säger han och påpekar att han inte pratade med någon landsman, som spelat i allsvenskan tidigare, inför flytten till Sverige:

- Jag kom bara till Östersund utan att ha pratat med någon. Jag blev väldigt överraskad när min agent kom och sa att jag skulle till Östersund. Men när jag kom hit var alla välkomnande och vänliga.

Samtidigt var han inte beredd på att det skulle vara så kallt som det är i Östersund under vintern. När han först kom under sommaren var det okej, men inte nu. 

- Det var inte så kallt när jag kom på sommaren, men när jag åkte hem efter förra säsongen var det så kallt. När jag kommer tillbaka (till Sverige från Portugal) kommer jag inte ens att kunna gå ut. Jag är alltid inomhus. Jag går bara till träningen och sedan åker jag hem och kollar på film, tar det lugnt och pratar med min familj i Nigeria, säger han och skrattar.

Du har inte sett så mycket av staden då?
- Nej, jag är bara i min lägenhet eftersom att det är kallt. På sommaren kanske jag går ut, går runt, är med vänner och sådant, men nu kan jag inte gå ut eftersom att det är så kallt. Efter träningen känner jag mig lat och då tittar jag på filmer, vilar, sover lite och äter, samtidigt som jag pratar med min familj.

Kadiri tycker däremot att han anpassade sig snabbt till ett liv i Sverige med spel i Östersund och allsvenskan. Han tror att det låg bakom att han både fick göra tio matcher och tre mål förra säsongen. 

- Alla var glada över att jag anpassade mig snabbt till Sverige. Jag kom direkt från Nigeria och för en del tar det fem eller sex månader att anpassa sig, men jag brydde mig inte om det. Jag älskar fotboll så mycket och har gjort det ända sedan jag var ett barn. Jag ville bara spela fotboll och hitta mit själv, säger han och fortsätter:

- Jag tycker också att förra säsongen var bra för mig, men inte så bra för laget. Det gick upp och ner, men nu har det gått bättre och jag hoppas att vi lämnar det som hände oss förra året bakom oss. Då kommer det här året att bli ett bra år för oss.

Kadiri har stora förväntningar på kommande säsong och hoppas på att få göra många mål. På frågan om hur många mål han kan göra i år svarar han:

- 13, 15 eller fler.

Du har det i dig?
- Ja, jag älskar att göra mål. Jag har det i kroppen. Det är bara att fortsätta göra mål.

Om det blir över tio mål i år lär 19-åringen locka till sig intresse från utländska klubbar. Än så länge funderar han däremot inte på en flytt till en annan klubb.

- Min dröm är att spela för ett större lag, men nu spelar jag också i ett bra lag. Östersund är också ett stort lag och jag älskar klubben. Jag tänker inte på att gå någon annanstans nu. Jag koncentrerar mig bara på att spela för Östersund nu.

Publicerad 2020-02-11 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå