POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ÖFK-toppen: "Sannolikheten är mycket stor att vi blir dömda i Cas"

Foto: Bildbyrån.

ÖFK valde att säga upp hjälptränaren Brian Wake.
Anledningen? Klubben kalkylerar med straff från idrottens skiljedomstol, Cas.
- Sannolikheten är mycket stor att vi blir dömda i Cas, säger Leif Widgren i ÖFK:s sportkommitté till ÖP.

ÖFK har det senaste året varit under press. Klubben har brottats med en svag ekonomi och förra året hamnade man i ytterligare trångmål då Fifa valde att straffa Östersund med värvningsförbud i två transferfönster i ”Ghoddos-härvan”, där spelaren själv blev avstängd från spel i fyra månader samt att han, solidariskt tillsammans med ÖFK, skulle betala fyra miljoner euro, drygt 40 miljoner kronor, till den spanska klubben Huesca.

Östersund, och Ghoddos, valde dock att överklaga Fifas dom till idrottens skiljedomstol, Cas, där fallet avhandlats, men dom har fortfarande inte meddelats.

Samtidigt verkar ÖFK räkna med att Cas inte ändrar beslutet om värvningsförbud. Leif Widegren, som sitter i bolagsstyrelsen och sportkommittén, förklarar nämligen beslutet att säga upp hjälptränaren Brian Wake med att domen lär kvarstå.

- Sannolikheten är mycket stor att vi blir dömda i Cas till transferförbudet på två fönster. Beroende på hur det blir kan vi få förbudet nu i höst och i januari, eller så blir det januari och augusti nästa år, säger Widegren till ÖP.

Han fortsätter:

- I avtalet med Brian Wake kunde vi säga upp det med fem månaders varsel och det är ett bra skrivet kontrakt. Vi säger upp avtalet, som innebär att han är kvar säsongen ut. Det kan bli så att man ändrar sig och det blir ingen dom i det fallet, men annars blir det, som jag lite klumpigt sa, att det blir pengar i sjön om vi inte får värva förrän 2022.

Brian Wake kommer alltstå att vara kvar i ÖFK:s stab säsongen ut.

ÖFK har avsatt tio miljoner i sin budget om det blir så att klubben behöver betala en del av boten som formellt sett ligger på Saman Ghoddos. Widegren menar vidare att ÖFK alltjämt behöver strama åt på kostnadssidan, men också hitta intäkter, för att försöka få ordning på ekonomin.

- I det sportsliga är vi inne på att vi måste dra ner kostnader för att få trovärdigheten tillbaka, men det viktigaste vi har framför oss är att dra in pengar. Det är vad vi måste jobba efter hela tiden, säger han till ÖP.

Publicerad 2020-07-24 kl 14:08
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto