POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

ÖFK-tränare till domarattack: "Verkar hagla av misstag"

Foto: Bildbyrån/C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Preece och Burchnall blir uppvisade på läktaren i spelaren.

David Preece blev uppvisad på läktaren mot Djurgården.
Men ÖFK-tränaren ångrar sig inte.
Istället riktar han stenhård kritik mot den svenska domarkåren.
"Vi har varit för utsatta för några av de sämsta domsluten", skriver han i en kolumn i Sunderland Echo.

Matchuret hade tickat upp till 47 minuter när Djurgården fick hörna i mötet med Östersund i måndags. Trots att tilläggstiden som fjärdedomaren angav, två minuter, hade passerat tilläts Djurgården att slå hörnan. På den gjorde Nicklas Bärkroth gjorde mål och han blev framspelad av Jonathan Ring, som i sin tur var inblandad i en misstänkt handssituation vid sin situationen som föregick målet.

Vid målet utbröt stora protester från ÖFK-spelarna och inte minst från tränaren Ian Burchnall som slog till en mikrofon och blev uppvisad på läktaren.

- Först och främst hade det gått för lång tid, för många minuter på klockan. Det var inga skador i första halvlek. När vi spelade mot Helsingborg för ett tag sedan frågade jag domaren om de adderar tid för mål. Då sa de ”nej, nej, vi adderar inte tid för mål”. Så reglerna ändras för varje vecka, sa Burchnall till C More efter matchen.

Men Burchnall var inte den enda ÖFK-tränaren som blev uppvisad på läktaren, utan även målvaktstränaren David Preece.

Preece skriver nu i kolumn i Sunderland Echo om han upplevde händelsen. Målvaktstränaren är inne på att det visserligen inte var bra gjort och att det finns några som helst ursäkter för agerandet. Å andra sidan ångrar han sig och han antyder att det är på grund av att börjar tröttna på domarnivån.

"De säger att domslut jämnar ut sig över en säsong, men jag kan säga att det gör dem inte. Jag vet att VAR skapat debatt i England, men ett argument varför arbetet med VAR ska fortsätta är allsvenskan. Inte bara för att vi har blvit för utsatta för några av de sämsta domsluten, men utan varje match verkar haglat av matchavgörande misstag", skriver han i sin kolumn.

Vidare i texten skriver Preece:

”Så när du kastar en iPad i marken och använder svordomar åt fjärdedomaren och linjedomaren för att berätta att deras inkompetens kostar oss någonting varje vecka, då kommer du att bli uppvisad på läktaren”.

Publicerad 2019-10-03 kl 15:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå