IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Den andra halvleken blev svettigare än den första. Men vid ställningen 0-0 i första halvlek var den 34-årige målvakten framme och avstyrde en möjlighet för MFF:s Anders Christiansen. Aly Keita fick kapitulera i den 52:a minuten sedan Christiansen kommit fri och målvakten gjort ner dansken, bara för sedan se Antonio Colak raka in bollen i öppen bur.

ÖFK fick i momentet tidigare ett mål bortdömt och hade flera bra kontringslägen under den sista timmen av matchen. Men det var på en hörna i den 81:a minuten som mittbacken Ronaldo Mukiibi nickade in kvitteringen. Resultatet stod sig trots Frank Arhins andra gula kort fyra minuter senare, och det faktum att MFF hade tolv avslut på mål, att jämföra med Östersunds tre.

- Jag tycker att alla gör ett bra jobb. Vi försvarar oss bra, men jag får göra någon bra räddning där, säger Aly Keita.

- Det är mitt jobb, ska jag göra mina räddningar.

Den allra vasste kom i den 88:e minuten. MFF:s Veljko Birmacevic hade all tid i världen i ÖFK:s straffområde, men Keita fick upp en näve och tippade skottet till hörna.

Den är bra, den är jag glad över. Men i slutändan är det bara viktigt att vi får en poäng. Det här är den svåraste bortamatchen vi har så jag är stolt över grabbarna, säger Keita.

Vad säger det om er att ni tar poäng i den?
- Det är starkt, speciellt efter det där målet. Vi tror att vi leder med 1-0 – sedan får vi en direkt i baken. Det är mentalt jobbigt att få ett sådant mål emot sig. Men att sedan resa sig och göra mål, det betyder mycket.

Östersunds tränare Amir Azrafshan är lyrisk över målvaktsinsatsen.

- Vi vet hur bra Keita är och hur viktig han är i vårt lag. Det är tolv avslut på mål så han är en viktig del för försvararna. Det är en del av våran styrka, och det ska vi ta med oss och vara stolta över. Det är som att säga att en forward gör 20 mål och det är helt okej. Men när en målvakt är bra blir det lite... Keita är fantastisk, och det är viktigt för oss. Vi litar på honom, säger Azrafshan.

Östersund har tagit fem poäng på de tre första matcherna och möter Varbergs Bois till helgen.

Publicerad 2021-04-26 kl 07:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.