POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
32v

ÖFK-tränaren med hårtork i paus - hyllar AIK: "Vi fick oss en lektion"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Östersund-AIK.

ÖSTERSUND. Ian Burchnall är besviken över ÖFK:s insats mot AIK.
Tränaren gav sina spelare en känga i paus.
- Jag vet inte om jag får säga vad jag sa då, kommenterar engelsmannen.

Enoch Kofi Adu visades ut redan efter några minuter, men trots det lyckades inte Östersund besegra AIK på hemmaplan under torsdagen. Serieledaren vann med 2-1.

- Det är ett dåligt resultat för oss, med tanke på att vi spelade mot tio man i 85 minuter. Det gav oss kontroll på matchen och det visste vi att det skulle göra, men efter 20 minuter visade vi dåliga vanor, naivitet och arrogans. När man spelar mot ett lag med tio man under så lång tid kommer deras stora chanser till att göra mål handla om fasta situationer och kontringar, och vi klarade inte av att hantera de situationerna. Vi fick oss en lektion i hur man hanterar en match. Det är därför AIK leder serien och kommer vinna titeln. Sättet de hanterade matchen på visade att vi måste lära oss just det. Vi borde gjort det mycket bättre, mycket bättre, säger ÖFK-tränaren Ian Burchnall.

- Efter att de gjort 2-0 var det exceptionellt svårt att bryta ner dem. De visade fantastisk karaktär, gjorde det fantastiskt i sitt försvarsspel och de förtjänade de tre poängen. Jag är besviken, för vi hade möjligheten i den här matchen men tog inte den.

Engelsmannen hade velat se ett högre tempo och färre tillslag från sina spelare.

- Det gör mig besviken att vi inte var streetsmarta nog att kunna hantera deras kontringar och att själva skapa chanser som gjorde att vi kunde dominera matchen.

Om vad han sa till sina spelare i paus, vid 2-0-underläge, säger Burchnall:

- Jag vet inte om jag får säga det. Jag har varit förkyld hela veckan och det var inte bra för mig att skrika så högt. Jag var inte nöjd och jag sa mer eller mindre det jag sagt till er här, men kanske högre. Majoriteten av det jag sa är nog inte möjligt att upprepa här.

- De reagerade på det och vi spelade mycket bättre i andra halvlek. Det är bra, men skadan var redan skedd.

Publicerad 2018-11-02 kl 07:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå