POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

ÖFK vann - utan Potter: "De här matcherna kan avgöra om vi blir ett topplag"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Östersund har spelat sin första allsvenska match utan Graham Potter.
Och det blev seger borta mot Hammarby.
- Vi skickade en signal om att vi är redo att sikta mot toppen, säger nye tränaren Ian Burchnall.

Det har hänt mycket i Östersunds FK under sommaren. Sotirios Papagiannopoulos har lämnat för FC Köpenhamn och Ken Sema har sålts till Watford. Dessutom har ledarna Graham Potter, Billy Reid, Kyle Macaulay och Björn Hamberg flyttat till Swansea.

Nyligen gjorde klubben klart med engelsmannen Ian Burchnall som tillfällig huvudtränare fram till att man anställt en ersättare till Potter och under måndagen ledde Burchnall ÖFK i allsvenskan för första gången. Borta mot Hammarby blev det seger med 2-1, vilket gör att laget tar klivet upp till en femteplats i allsvenskan.

- Det är klart att det är jättebra att få inleda med en seger. Jag har tidigare varit med om att förlora i min första match som ny tränare, så det är jättebra att få vinna. Men sedan är det bara en match. Vi vill fortsätta hålla vårt fokus. Vi möter Malmö i nästa match, vilket är en jättestor match. När jag kom in sade jag att de två första matcherna som jag leder laget i kan avgöra om vi tar oss upp mot toppen av ligan eller hamnar i mitten. I dag tycker jag att vi skickade en signal om att killarna är redo att sikta mot toppen, säger Ian Burchnall.

Hjälte blev VM-spelaren Saman Ghoddos, som satte 2-1-målet.

- Det var en otroligt stark laginsats av oss. Vi vänder mot ett starkt Hammarby som leder serien, det visar att vi har riktigt bra karaktär i truppen och att vi har en bred trupp. Det är klart att det spelar roll vilken tränare vi har, det är ju Graham som har lämnat, han är den viktigaste i hela Östersunds historia, men det här visar att de nya tränarna kör på samma spår. Att sedan Ken och ”Sotte” har lämnat visar att vi har en bred trupp och att det inte spelar så stor roll med vem som lämnar. Den här truppen kan fortfarande ta vilken plats som helst och fortsätta prestera som de andra har gjort, säger Ghoddos.

Mittbacken Tom Pettersson är även han väldigt glad efter segern.

- Jävligt gött med en seger. Starkt. Hammarby är bra och leder serien (tvåa just nu men med en match mindre spelad än AIK) av en anledning, säger han och spår att en seger direkt i omstarten kan bli viktigt för framtiden:

- Det tror jag absolut. Framför allt efter det som har varit under uppehållet, med ny ledarstab och ett par spelare ut. Det känns som att de flesta i Sverige redan dömt ut oss innan vi ens har spelat någon match. Det är klart att det var väldigt gött att vinna direkt.

Hur har sommaren varit?
- Det har varit lite osäkert, men samtidigt så finns det inte så mycket man kan göra mer än att fokusera på de som är här och gå till träningen varje dag och ge sitt yttersta för att gruppen ska gå framåt. Vi har fortfarande en grym fotbollsmiljö uppe på Jämtkraft (Arena) som gör att vi utvecklas varje dag. Det är klart att det är tunga tapp i Graham (Potter) och allt, men det är bara att köra på och ge sitt allt till gruppen. Det tycker jag alla gjort på ett bra sätt. Vi har knutit näven i fickan och sagt: "Vi kör!".

Dina första intryck av Ian?
- Väldigt bra. Sympatisk människa och duktig tränare, vad det verkar. Han har inte gått in och ändrat på så mycket, utan mer kommit in och snackat om attityd och så. Han har haft bra snack med oss, Graham var ju mästare på att få oss motiverade och det har Ian lyckats skitbra med också hittills.

Pettersson förklarar att ÖFK inte tänker fundera över tabelläget nu, utan bara "köra på". Han menar dock att man har en god chans att slåss i toppen i år.

- Jag tror vi har alla möjligheter till det. Vi ska ju vad det verkar få in en ny tränare någon gång (skratt). Det är mycket osäkerhet men det testar bara vår karaktär, säger mittbacken.

Publicerad 2018-07-09 kl 22:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå