Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

ÖFK:s besked - Kindberg fortsätter arbeta i klubben: "Förändrar ingenting"

Ekobrottsmyndigheten åtalade i dag Daniel Kindberg. 
Nu meddelar ÖFK att han fortsätter att arbeta i klubben. 
- Det förändrar egentligen ingenting, säger klubbens vikarierande mediaansvarige Niclas Lidström till Fotbollskanalen.  

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, som har tagit time out från sitt styrelsearbete, blev i dag åtalad på fyra punkter, dels för grov trolöshet mot huvudman i två fall, dels för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman och dels för grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

Efter det meddelade ÖFK, via sin hemsida, att Kindberg fortsättningsvis kommer att ta en time out från styrelsearbetet i föreningen, men även att han numera inte kommer att ge några intervjuer förrän rättegången drar igång. 

- Jag förutsätter att jag kommer att bli frikänd och vädjar till media om att ni ska visa samma respektfullhet som ni hittills gjort till mina nära och kära. I övrigt har jag inga kommenterar, säger Kindberg i en kommentar på ÖFK:s hemsida. 

ANNONS

Östersunds vikarierande mediaansvarige Niclas Lidström berättar att ÖFK kommer att följa ärendet vidare och att Kindbergs "time out" även gäller framöver.  

- Vi har uppmärksammat att Ekobrottsmyndighetens åklagare Niklas Jeppsson kommer att väcka åtal mot Daniel Kindberg och vi följer förstås utvecklingen. Vi har pratat med Daniel Kindberg och han kommer fortsättningvis att ha en "time out" från sitt uppdrag som styrelseordförande i ÖFK. Han kommer därmed inte att jobba i styrelsen, som han inte gjort sedan i april månad och han kommer inte att uttala sig eller ge några intervjuer före en rättegång. Han säger bara att han kommer att bli frikänd och vädjar till media om respektfullhet mot hans familj. Vi följer det hela och får sedan se vad en rättegång ger, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Sedan har vi ett årsmöte i april och då får medlemmarna avgöra om Daniel Kindberg ska sitta kvar som styrelseordförande eller inte, precis som i vilken annan idrottsföreningen som helst, fortsätter han. 

Om Kindberg väljs till ny styrelseordförande, så är det oklart om det blir en ny "time out" från posten eller om han kommer att arbeta aktivt i styrelsen. 

- Jag kan inte svara på det. Det är mer spekulationer. Vi får först och främst höra vad årsmötet säger och om vad medlemmarna i föreningen vill. Sedan får vi ta ställning till andra frågor sedan, säger Lidström. 

Kindberg har, sedan misstankarna om ekobrott kom fram, fortsatt att företräda ÖFK i bland annat rekryteringar av nya spelare. Det kommer han att fortsätta att göra framöver.  

- Det (åtalet) förändrar egentligen ingenting. Daniel Kindberg har haft time out sedan april månad från sitt uppdrag som styrelseordförande och jobbet i styrelsen i ÖFK. Det här förändrar egentligen ingenting, säger han.

ANNONS

- Daniel Kindberg kommer att fortsätta att jobba med viss spelarrekrytering och andra saker i föreningen. Det blir ingen förändring där heller. Sedan får vi se vad som händer efter att en rättegång startar. Det är så i Sverige att en person är oskyldig fram till att en dom faller. Det är därmed ingen förändring gentemot hur det varit tidigare, fortsätter han. 

Varför kommer Daniel Kindberg inte att uttala sig framöver med tanke på att han fortsätter att företräda klubben i bland annat spelarrekryteringar?
- Han har tagit beslut om att inte uttala sig och det är beslutet som finns. 

Kindberg berättade också tidigare i höst för Fotbollskanalen att han, vid ett eventuellt åtal, planerar att fortsätta att företräda ÖFK. Han berättade att "nyttan är mycket, mycket, mycket, mycket, mycket större än skadan" för klubben. 

ANNONS

- Jag har inga problem med det över huvud taget. I svensk rättsgrund, och det gäller även internationellt, så är man ju en fri person fram till dess att man är dömd för något i högsta instans. Det går inte att förlama individer och människor för en process. Sen får man ta ställning till det då om du döms för något i sista instans, vad det nu än må vara. I slutändan är det alltid så att medlemmarna avgör. Så jag ser ingen problematik i det. Det finns ju de som hållit på med sådana här processer i många år. Som jag känner så kommer jag ställa upp för ÖFK så länge ÖFK anser att det ska göras, sa han till Fotbollskanalen då. 

Kindberg berättade även att han kan tänka sig att ställa upp för omval som ordförande. 

- Jag har inte reflekterat över det. Men det hoppas jag att jag ska göra. Jag har ett stort driv och en stor tro på det här. Jag har en stor lust och ett stort engagemang, och jag brinner naturligtvis för att vi ska ta hem mästerskapet (allsvenskan) till Östersund. Det har jag alltid levt i att jag ska göra, sa han. 

ANNONS

Utöver Kindberg, så väcktes även åtal mot "Peabmannen" och "Sollefteåbon", som också är misstänka i ärendet. Ekobrottsmyndigheten uppger att man genom sin utredning kommit fram till att det är 11,8 miljoner och 3,8 miljoner som de åtalade misstänks på ett brottsligt sätt fört in i Sollefteåbons företag. Totalt sett rör det sig alltså om 15,6 miljoner.

Publicerad 2018-12-10 kl 10:05
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto