IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Två lag som närmast kom från förlustmatcher drabbade samman på Guldfågeln Arena. Hemmaspelande Kalmar föll med hela 0-5 borta mot Djurgården i söndags, samtidigt som Östersund förlorade mot IFK Norrköping med 2-4 efter två sena mål.

Inledningen av mötet i Småland var chansrik. Bägge lagen skapade flera giftiga chanser, men ingen möjlighet åt vare sig Kalmar- eller Östersund-håll resulterade i nätrassel. En chans som däremot hade kunnat sluta i ett ledningsmål var Rewan Amins efter drygt en halvtimme spelad. Ett missriktat uppspel från Lucas Hägg-Johansson ledde till att ÖFK-mittfältaren kunde komma fri, men 24-åringen missade målet och matchen var alltjämt 0-0.

Strax innan paus skulle matchens första mål komma. I efterdyningarna av en frispark försökte bortalagets Ludvig Fritzson ränsa bort bollen, men anfallaren misslyckades och gjorde självmål. Hemmalaget ledde därmed i paus, men ledning var inte långvarig.

Bara minuter in i den andra halvleken anlände bortalagets replik. En effektiv kontring och ett distinkt avslut från Isak Ssewankambo senare var matchen utjämnad.

I matchens avslutande minuter kom nästa smäll för hemmalaget. Henrik Löfquist fällde Jordan Attah Kadiri och domaren dömde straff. Från elva meter var därefter Rewan Amin säkerheten själv när han rullade in 2-1. Ett mål som blev matchens sista.

Vinsten mot Kalmar ger den första trepoänagren för Östersund i årets allsvenska. Laget står för närvarande på fyra poäng. Kalmar har å sin sida sex poäng.

- Jag är väldigt glad över segern, det är en stor lättnad för hela laget. Vi har spelat bättre och bättre så det är oerhört glädjande att pressen inte är lika stor längre, säger segerskytten Rewan Amin till Dplay efter matchen.

Kalmar: Hägg-Johansson - Aliti, Elm, Löfkvist - Ring, Ingelsson, Rafael, Gustafsson - Fröling, Crona, Magnusson.

Östersund: Keita- Sonko Sundberg, Isherwood, Haugan - Hörberg, Fritzson, Colkett, Amin - Ssewankambo - Kadiri, Kroon.

-
-
Publicerad 2020-07-01 kl 20:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.