POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ÖFK:s ordförande tar time out från annat styrelsearbete - uppges ifrågasatt efter uttalande

Foto: Bildbyrån

Bo Ottosson har ifrågasatts efter ett uttalande i samband med rättegången mot Daniel Kindberg uppger ÖP.
Nu tar ÖFK:s ordförande time out från sitt styrelsearbete i Reaxcer. 

Bo Ottossons vara eller icke vara ordförande i åkeribolaget Reaxcer har enligt ÖP:s uppgifter diskuterats en längre tid. Ottosson är också ordförande för ÖFK och blev intervjuad av Aftonbladet i samband med att han närvarade vid rättegången mot Daniel Kindberg.

- Jag är själv entreprenör så att jag vet att det fungerar precis på det sättet, ska Ottosson ha sagt till Aftonbladet enligt ÖP.

Det har gjort att vissa tolkat uttalandet som att Ottosson bekräftar att det förekommer tveksamma metoder i åkeribranschen. På torsdagen hade Reaxcers styrelse ett möte.

Där togs styrelsen upp: ”Frågan om Bo Ottosson under rådande omständigheter var lämplig att fortsätta företräda Reaxcer parallellt som han även är frontfigur i ÖFK med fotbollsklubbens alla inre problem och de pågående tingsrättsförhandlingarna i Kindberg-affären”.

På fredagen stod det klart att Ottosson tar timeout som ordförande för Reaxcers med omedelbar verkan. Sören Myhr tar i kraft av vice ordförande över rollen tills vidare.

- Det blir så när jag redan varit vice ordförande. Jag har det största förtroende för Bo Ottosson som ordförande för Reaxcer. Han har gjort ett bra jobb och är välkommen tillbaka när allt rett ut sig och lugn och ro åter råder inom Östersunds FK, sa Myhr på fredagskvällen.

Myhr vill inte svara på om det är Ottosson som själv kliver av styrelsen tills vidare eller om han blivit uppmanad av Reaxcers ledning att ta time out.

- Det svarar jag inte på, sa Myhr.

Reaxcer bedriver åkeri- och entreprenadverksamhet, har över 225 åkerier som medlemsföretag. De har tillsammans 650 fordon och bolaget omsätter sammanlagt drygt 1,4 miljarder kronor per år.

Ottosson är kvar som ordförande i ÖFK, time outen från åkeriföretaget Reaxcers har inget med Ottossons arbete med fotbollsföreningen att göra.

Publicerad 2019-09-13 kl 22:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå