POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ÖFK:s supporterklubb ryter ifrån: "Ledningen har förbrukat vårt förtroende"

Foto: Bildbyrån

Turbulensen kring Östersunds FK har varit stor.
Nu sätter supporterklubben Falkarna ner foten mot föreningens styrelse.
"Förtroendet är förbrukat, egentligen sedan länge, men nu får det vara nog!", skriver man i en debattartikel i ÖP.

Östersunds FK:s förre ordförande Daniel Kindberg fick i tisdags besked från Ångermanlands tingsrätt om att han döms till fängelse i tre år och får näringsförbud i fem år, för flera fall av ekonomisk brottslighet. Tingsrätten har dragit slutsatsen att Kindberg varit drivande i en brottsplan med syfte att föra in pengar till ÖFK. Totalt handlar det om 3,8 miljoner som Driftaren AB, helägt dotterbolag till ÖFK, ska ha fått in. Kindberg meddelade efter det att han överklagar domen.

Det har stormat rejält under hela åtalsprocessen mot Kindberg. Därtill kom det nyligen ut att ett hot från ÖFK om att hålla kvar Saman Ghoddos i klubben fick spelaren att bryta sitt uppmärksammade avtal med La Liga-klubben Huesca.

Under den turbulenta tiden för klubben har en stor frustration byggts upp för supporterklubben Falkarna, som upplever att föreningsstyrelsen inte bemött supportrarna med ärlighet. Nu har Falkarna fått nog och sätter ner foten i en debattartikel i Östersundsposten.

"Vi i Falkarnas styrelse känner att förtroendet för ÖFK:s föreningsstyrelse är förbrukat, egentligen sedan länge, men nu får det vara nog!

Vi supportrar älskar laget, stöttar laget i vått och torrt. Vi gläds och våndas tillsammans med laget. I år har det varit extremt mycket vånda och oro men vi supportrar har inte gett upp! Vi har stöttat laget, skänkt pengar till klubben - allt i tron att det som förmedlas från ledningen är sant och då finns ju ingenting att oroa sig för. Eller??", skriver Falkarna och listar sedan en rad exempel på händelser där man tvivlat på att informationen från ÖFK-ledningen varit sanningsenlig.

Falkarna fortsätter:

"Vi upplever att allt för mycket har undanhållits och mörkats när man samtidigt gått ut till allmänheten och bett om ekonomiska bidrag för att rädda klubben. Hade det inte varit mer trovärdigt att lägga korten på bordet i ett tidigare skede? Vara ärlig, ta smällen men samtidigt vinna medlemmarnas förtroende? Som det är nu är vi nog inte ensamma om att känna att förtroendet är förbrukat och att man starkt tvivlar på ledningens kompetens och vilja till fullständig transparens."

Supporterklubben skriver att man försökt föra en dialog direkt med ledningen och inte tagit till sociala medier eller dylikt för att kritisera. Men nu känner man sig svikna.

"Vi kommer fortsätta stå upp för laget och vår klubb, men ledningen har nu förbrukat vårt förtroende och vi önskar att styrelsen ärligt och öppet kan bemöta vår kritik."

På måndag kväll håller Östersund ett extra årsmöte. 

Publicerad 2019-11-08 kl 14:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå