Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Niclas Lindström.

ÖFK:s valberedning om Kindbergs framtid: "Vill inte uttala oss"

Daniel Kindberg har själv meddelat att han hoppas på omval som ÖFK-ordförande.
Om valberedningen nu ser honom som ett alternativ efter att åtal väckts? Det är oklart, i dagsläget.
- Det har valberedningen inte diskuterat än, säger ÖFK:s Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

Sedan i april, när han delgavs brottsmisstankarna, har Daniel Kindberg haft "time out" från sitt styrelsearbete i Östersunds FK. Nu har åtal väckts mot ÖFK-ordföranden, på fyra punkter (grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall). 

Under måndagen meddelade ÖFK att åtalet inte förändrar något kring Kindbergs roll i klubben. Han kommer fortsätta "jobba med viss spelarrekrytering och andra saker i föreningen", uppger vikarierande mediaansvarige Niclas Lidström för Fotbollskanalen.

ANNONS

Kindberg själv var i en intervju med Fotbollskanalen i november tydlig med att han tänker fortsätta företräda klubben vid ett eventuellt åtal.

- Jag har inga problem med det över huvud taget. I svensk rättsgrund, och det gäller även internationellt, så är man ju en fri person fram till dess att man är dömd för något i högsta instans. Det går inte att förlama individer och människor för en process. Sen får man ta ställning till det då om du döms för något i sista instans, vad det nu än må vara. I slutändan är det alltid så att medlemmarna avgör. Så jag ser ingen problematik i det. Det finns ju de som hållit på med sådana här processer i många år. Som jag känner så kommer jag ställa upp för ÖFK så länge ÖFK anser att det ska göras, sa han till Fotbollskanalen då. 

I samma intervju berättade han att han kan tänka sig att ställa upp för omval som ordförande.

ANNONS

- Jag har inte reflekterat över det. Men det hoppas jag att jag ska göra. Jag har ett stort driv och en stor tro på det här. Jag har en stor lust och ett stort engagemang, och jag brinner naturligtvis för att vi ska ta hem mästerskapet (allsvenskan) till Östersund. Det har jag alltid levt i att jag ska göra, sa han.

Hur valberedningen, som ska lägga fram ett förslag på styrelse till årsmötet i vår, tänker? Det är oklart. Via Niclas Lidström hänvisar valberedningens Sören Eriksson frågor om ärendet till just Lidström. Eriksson vill inte ställa upp på en intervju om Kindberg är aktuell för att föreslås som ordförande även nästa år.

På den frågan säger Niclas Lidström å valberedningens vägnar följande:

- Det har inte valberedningen diskuterat ännu, så jag kan inte kommentera det. Vi får återkomma i det ärendet lite senare, när vi vet mer.

ANNONS

- Valberedningen ska få prata ihop sig kring hur de tänker. Just nu vill de inte uttala sig. De vill återkomma i ärendet.

Kindberg förnekar brott och säger sig förutsätta att han blir frikänd. ÖFK-ordföranden har dock erkänt brott under ett förhör, men det erkännandet har han därefter dragit tillbaka.

Publicerad 2018-12-10 kl 16:22
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto