Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

ÖFK:s vd bekräftar – klubben backar 40 miljoner: ”Katastrofresultat”

Östersund backade 40 miljoner kronor under 2019.
Det bekräftar klubbens vd Lennart Ivarsson, och kallar det ett ”katastrofresultat”.
- Läget kan se illa ut, men det är bättre än ifjol höst, säger han till ÖP.

Östersunds FK har välkända ekonomiska problem och under tisdagen gick Aftonbladet ut med uppgifter på att klubben skulle göra ett minusresultat på runt 40 miljoner kronor under 2019. Det bekräftas nu av klubbens vd Lennart Ivarsson, som berättar för ÖP att det är ett ”katastrofresultat”. Klubben backar med 40,7 miljoner kronor för 2019 och uppvisar ett negativt eget kapital på 20,5 miljoner kronor vid årsskiftet.

Bland annat är det minskade publikintäkter, sponsorintäkter och spelarförsäljningar som inte gav så mycket pengar som var budgeterat, samtidigt som utgifter för löner inte minskade nämnvärt under förra året.

ANNONS

- Vi måste naturligtvis räta upp det negativa egna kapitalet. Dels utifrån den kontrollbalansräkning som upprättades per 31 augusti ifjol. Och dels för att kunna få framtida elitlicens från fotbollsförbundet, säger Ivarsson till tidningen.

ÖFK har även gjort en avsättning på tio miljoner kronor i Saman Ghoddos-affären, där spelaren och ÖFK blev bötfällda med 40 miljoner kronor av Fifa för en flytt till spanska Huesca som inte blev av. Bägge parterna är solidariskt betalningsskyldiga och ÖFK kan därmed åka på att betala stora summor pengar till den spanska klubben, såvida klubben och Ghoddos överklagan inte går igenom i skiljedomstolen Cas.

Ivarsson menar samtidigt att klubben borde klara sig under 2020.

- Jag är ändå hoppfull. Läget kan se illa ut, men det är bättre än ifjol höst. Jag anser att det finns förutsättningar för att vi ska kunna klara att spela allsvensk fotboll under hela 2020, säger Lennart Ivarsson.

ANNONS

Det omtalade sponsoravtalet med Puls 8 Ltd, som ska ge ÖFK 15 miljoner kronor, är inte en del av bokslutet enligt Ivarsson. ÖFK hoppas samtidigt fortfarande att få affären att gå i lås och att pengarna ska komma in, samtidigt som han menar att klubben inte står och faller med de 15 miljonerna.

- Absolut, jag har fortfarande tron på att affären kan gå i lås. Jag för fortsatta förhandlingar med ägarna, men mer än så vill jag inte säga. Vi har sekretess utåt, säger ÖFK:s vd.

Publicerad 2020-02-26 kl 18:33
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto