Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

ÖFK:s vd överlycklig efter Cas beslut: "Enorm lättnad - har fått sms och gratulationer"

3v

Transferförbudet kvarstår.
Men boten på 40 miljoner kronor stryks.
Glädjen är stor i ÖFK efter tisdagens besked.
- Jag är glad för Saman också, det måste vara en lättnad för honom, säger vd:n Michael Schahine till Fotbollskanalen.

Uefa valde att straffa Östersunds FK och Saman Ghoddos för turerna kring den förre ÖFK-stjärnans uteblivna flytt till Huesca. Straffet som ÖFK tilldelades? Ghoddos stängdes av i fyra månader, ÖFK fick transferförbud – och en bot på fyra miljoner euro, 40 miljoner kronor, som formellt stod på Ghoddos.

Parterna valde att överklaga till Cas, idrottens skiljedomstol – och under tisdagen presenterade Cas sitt beslut.

I domen skriver Cas att man, precis som Fifa, bedömt att Ghoddos ska dömas till fyra månaders avstängning, vilket han redan avtjänat, samt att Östersund förbjuds från att värva spelare i de två kommande transferfönstren. Boten på 40 miljoner? Den stryks helt och hållet.

ANNONS

När Fotbollskanalen till slut får tag i ÖFK:s vd Michael Schahine under tisdagskvällen säger han följande:

- Jag är jätteglad naturligtvis, det känns som en lättnad att den här stora posten försvinner. Jag är väldigt glad.

Schahine fortsätter:

- Jag satt i styrelsemöte när beskedet kom, det var en enorm glädje och lättnad hos samtliga, därefter fortsatte vi styrelsemötet som planerat. Jag har inte hunnit prata med folk på kansliet ännu, men jag har fått sms och gratulationer.

- Om man läser Cas-domen som är offentlig har Cas bedömt att vi har gjort fel och att det är därför vi döms till två stängda transferfönster men att de inte väljer att straffa oss med de här 40 miljoner kronorna, då de inte upplever att Huesca har lidit någon skada.

Vad Schahine nu säger om att boten är struken?

- Konkret har vi reserverat tio miljoner kronor i vår balansräkning för den här domen, de här tio miljonerna kronorna försvinner nu direkt från balansräkningen – vår balansräkning lättas väsentligt och det underlättar för oss att skapa bättre förutsättningar för våra tilltänkta investerare och sponsorer.

ANNONS

- Vi vet att många av dem såg den här posten som en riskpost som kan hota ÖFK:s fortsatta överlevnad. Den är borta nu. Jag som vd, som har väldigt mycket fokus på ekonomin, för mig är det gasen i botten som gäller nu för att prata med investerare, sponsorer, så att de förstår att en stor riskpost har försvunnit från ÖFK – och att det nu finns förutsättningar för att kunna vända på ekonomin.

Hur påverkar beslutet ekonomin mer konkret?
- Vi jobbar hårt för att återställa vårt kapital och nu är hälften av vårt kapital återställt. Det här har stor betydelse, förutsättningarna har förändrats dramatiskt på bara några timmar.

- Ekonomin är ganska ansträngd just nu, inte minst på grund av vår svaga balansräkning men även på grund av, som för många andra klubbar, publikintäkter som inte finns i dag. Sponsorintäkterna är med ganska låga på grund av pandemin. Pandemin väger fortfarande tungt över oss. Jag läste i går att ett vaccin är på gång och jag hoppas verkligen vi har publikintäkter nästa säsong – annars blir det tufft.

ANNONS

Gällande transferförbudet menar Schahine att det kommer bli en tuff utmaning.

- Det blir en tuffing, det här måste sjunka in. De närmaste dagarna kommer jag, tillsammans med sportkommittén och tränarna, att träffas för att lägga fram en strategi och se hur vi kommer klara oss nästa år trots ett transferförbud. Det blir en utmaning, men vad ska jag säga? ÖFK är vana vid utmaningar.

Har du pratat med Saman?
- Jag har inte hunnit, jag vet inte om någon från kansliet eller spelartruppen har gjort det – men jag är säker på att någon har gjort det. Han har jättebra kontakt med kansliet och spelartruppen, jag är säker att det har varit några kontakter. Men jag har inte hunnit ännu, vi har suttit i styrelsemöte hela dagen. Men jag är glad för Saman också, det måste vara en lättnad för honom.

Kommer du prata med honom?
- Jag känner inte Saman personligen, jag är ganska ny här. Men jag kommer aldrig tveka att gratulera honom, om jag säger så.

Schahine avslutar:

- Jag är glad, det hade kunnat vara mycket värre. Jag är optimistisk att vi kommer klara det här, även fotbollsmässigt, trots uteblivna värvningar de två kommande transferfönstren. Om vi slår våra kloka huvuden tillsammans kommer vi fixa det här. Jag är väldigt, väldigt, väldigt glad i dag.

ANNONS

Fotbollskanalen har sökt Saman Ghoddos under tisdagen utan framgång. 

Publicerad 2020-11-10 kl 20:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto