Ogbus kanonmål mot gamla klubben räddade poäng för Mjällby

Moses Ogbu målade mot sin gamla klubb Sirius.
Det gav en poäng för Mjällby.
- En jättespeciell match, säger målskytten till Dplay.

Sirius såg länge ut att få häng på topplagen i allsvenskan. Men ett sent mål av nykomlingen Mjällby såg till att det blev oavgjort, 1-1, på Strandvallen under torsdagen.

Efter flera tavlor under den senaste tiden petades målvakten Lukas Jonsson av tränaren Henrik Rydström till mötet med Mjällby. Mellan stolparna stod istället Jonathan Viscosi, kanadensaren som klubben hämtade in i vintras.

Sirius tog ledningen i den 20:e minuten, då Mohammed Saeid placerade in en straff i mål efter att förre Sirius-spelaren Moses Ogbu stått för en fasthållning på en hörna.

Även Mjällby ville ha straff, bara några minuter efter 1-0-målet, när Mohanad Jeahze menar att han blev omkullsprungen av Adam Ståhl. Men den gången friade domaren Granit Maqedonci.

I den andra halvleken försökte Mjällby trycka på för en kvittering, och skapade några mindre farligheter. Bland annat sköt Jacob Bergström från nära håll i den 59:e minuten, efter förarbete av nämnde Ogbu, men fick då se avslutet räddas av Viscosi i gästernas mål.

Men det tog lång tid innan man hittade nätet. Först i den 87:e minuten smekte Moses Ogbu in 1-1 i bortre krysset från en position utanför straffområdet. Därmed har forwarden gjort mål i tre raka matcher. Ogbu valde att inte fira sitt mål mot sin gamla klubb.

- Jag måste visa respekt, säger Ogbu till Dplay.

- Det här var jättespeciellt. Vad ska jag säga? Att spela mot mina gamla lagkamrater... det var speciellt.

Om sitt mål säger Ogbu följande och ler:

- Det var snyggt.

Värt att nämna är också att Sirius mittfältaren Adam Hellborg klev av med ett lindat lår i inledningen av den andra halvleken.

Nu står Sirius på 18 poäng i årets allsvenska. Laget har fem poäng upp till trean Djurgården, och tio poäng upp till ettan Malmö. Henrik Rydströms mannar har spelat fyra raka matcher utan att ta en seger.

Mjällby har i sin tur spelat sex raka matcher utan att vinna. Blekinge-laget har 16 poäng.

Mjällbys lag: Carl-Johan Eriksson - Max Watson, Jesper Löfgren, Viktor Agardius - Joel Nilsson (Taylor Silverholt 77), Adam Pettersson (Mamudu Moro 64), David Löfquist, Jesper Gustavsson (Jonathan Tamimi 77), Mohanad Jeahze - Moses Ogbu, Jacob Bergström (Viktor Gustafson 64)

Sirius lag: Jonathan Viscosi - Tim Björkström, Daniel Jarl, Hjalmar Ekdal - Adam Ståhl, Adam Hellborg (Laorent Shabani 54), Elias Andersson (Johan Karlsson 92), Axel Björnström - Yukiya Sugita, Mohammed Saeid (Jamie Roche 78), Nahom Girmai Netabay