ÖIS i kris experimenterade vilt - förgäves

Tabelljumbon Örgryte fick återigen se sig slagna efter förlust mot Halmstad med 1-2.
- Det finns mycket att jobba på, säger Björn Anklev.

ÖIS kom till start med en något oväntad elva. Mittbacken David Leinar och mitfältaren Alexader Mellqvist bildade nykomponerat anfallspar och höll den enda naturlige anfallaren Patrik Elmander på bänken. I övrigt fick mittfältaren/anfallaren Björn Anklev finna sig i en vänsterbackspostition för dagen.

Positionsförändringarna såg ut att ge positiv effekt då den vikarierande anfallaren David Leinar gav bortalaget ledningen efter en misslyckad utboxning av Halmstads-målvakten Magnus Bahne.
- När det går dåligt får man fixa och dona. Vi gör det bra i första halvlek och en bit in i andra, säger den forne HBK-spelaren Anklev till PPV.

I andra halvlek satte Halmstad in en högre växel i jakten på en upphämtning. Tyske Michael Görlitz som FotbollDirekt flaggat för inför matchen såg på egen hand till att föra sitt lag in i matchen efter en soloräd längs kanten som han bombade upp i nättaket från en snäv vinkel.
- Jag tänkte passa men sköt istället, berättar målskytten.

Andreas Johansson i hemmalaget såg till att göra Örgrtye poänglösa ännu en gång när han sköt in segermålet. Göteborgslaget är hjälplöst sist i tabellen och måste börja samla poäng omgående innan det blir riktigt obehagligt i botten för dem.
- Vi slog bort för mycket bollar idag. Vi gör det bra i första halvlek men det blev jobbigt i andra. Vi tar ändå med oss vår första halvlek men det finns mycket att jobba, avslutar Anklev.