Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

ÖIS missade första allsvenska chansen

Örgryte missade första chansen till att säkra en allsvensk comeback. Förlusten mot BP gör samtidigt att fem lag nu är med om två allsvenska direktplatser.

? Väldigt blek insats från våran sida måste jag säga. Konstigt nog vinner vi inga dueller. Inte ens efter snacket i halvtid finns den där glöden där. Jag vet inte varför det låser sig, säger Örgrytes tränare Janne Carlsson till TV4-sporten.

Örgryte hade klarat en allsvensk plats vid seger mot BP på söndagskvällen, samtidigt som Assyriska hade tappat poäng i sin match. Nu blev det inte så. Göteborgslaget föll med 0-1 mot BP och då hade det mindre betydelse att det kärvade för Assyriska mot Falkenberg. BP blev samtidigt med segern mot Öis en högktuell allsvensk kandidat.

Nu är fem lag med om två allsvenska direktplatser i de två avslutande omgångarna.

Frågan är om Örgryte drabbats av allsvensk frossa?
Mötet med BP gav ingenting av värde. Få chanser och dåligt tempo. Lägg där till att Öis haft problem på slutet med oavgjort mot Häcken, förlust mot Qviding och knapp seger mot svaga Enköping i förra omgången.

? Väldigt blek insats från våran sida måste jag säga. Konstigt nog vinner vi inga dueller. Inte ens efter snacket i halvtid finns den där glöden där. Jag vet inte varför det låser sig, säger Öis-tränaren Janne Carlsson.

Matchens enda mål mot BP kom efter en knapp timmes spel. Joakim Hagernäs styrde in Christer Youseffs inspel. Hagernäs om måstesegern:

? Det var väl inget skönspel. Men vi krigade på bra. Vi var varnade sedan förra matchen när vi förlorade med 5?0 och var totalt utspelade så vi vet att Örgryte är ett bra lag. Vi visste vad som gällde.

För Assyriska gick det sämre. Stort spelövertag mot Falkenberg men bara en poäng (1-1). Falkenberg kvitterade i slutsekundena.

Åtvidaberg klarade sig bättre och vände 0-1 till 2-1 mot jumbon Enköping. Fem minuter före slutet satte Erik Moberg segermålet.

Örgryte leder fortfarande Superettan på 53 poäng, Assyriska tvåa på 49, Häcken och BP där bakom med 48 vardera. Sista lag i kvartetten är Åtvidaberg på 47.

Ola Gustavsson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-12 kl 20:01
Annons
Annons
Annons