Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖIS-missnöje - trots kanonstart

Chans på serieledning för Örgryte ikväll mot Landskrona. Men sportchefen Dick Last är missnöjd med inledningen. Ett bättre spel är ett måste.

- Vi har inte fått till spelet riktigt. Spelmässigt är vi inte alls där. Alla i laget kämpar och vi kommer bli bättre ju bättre planerna blir, säger sportchefen Dick Last till FotbollDirekt.se.

Spelet behöver med andra ord sätta sig snart. Speciellt som serien håller en ovanligt hög klass i år.
Många lag har potential för toppen.

- Jättesvårt att säga hur vi står oss. Hammarby, Örgryte, Norrköping, Sundsvall. Det är många lag som är med där uppe. Den tuffaste serien kanske någonsin sen Superettans start, fortsätter Last.

Örgrytes spelarmaterial är dock starkt och man har fått behålla en oerhört viktig spelare som Alvaro Santos - som såg ut att lämna i höstas.

- Det betyder mycket att han är kvar. Det är en bra kille att ha i truppen, han hjälper de yngre spelarna. Vi har lagt det där bakom oss.

- Alvaro Santos vet vi att han ger 100 %. Han ville härifrån, men det var ingen klubb som nappade. Han är en pappa i laget för oss.

Jämte Santos har tränaren Janne Andersson en stor roll.
Efter många år i Halmstad vet han hur ett lagbygge går till. Och lugn och ro ser han ut att få genom en stabil inledning - en seger i kväll mot Landskrona skulle ytterligare skapa ro.

- Vi vet att Janne varit länge i Halmstad och är en föreningsmänniska. Vi ville ha den typen. Vi hoppas han stannar jättelänge, berömmer Last tränare Andersson.

Ytterligare ett steg mot Allsvenskan ska tas ikväll mot Landskrona. Men då Örgryte inte fått igång spelet tror inteDick Last på något skönspel.

- Jag tror det blir mycket kamp. Landskrona har ett bra lag och vi fick stryk mot dem på försäsongen.

Jonas Carlsson

Publicerad 2010-05-05 kl 17:21
Annons
Annons
Annons