POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ökad träningsmängd en av förändringarna i Malmö FF under Rösler: "Spelarna har vant sig vid det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös kryss mot Dalkurd i spelaren ovan.

MALMÖ. Efter Danmarks uttåg ur VM är Malmö FF fulltaliga på ledarsidan igen, och fystränaren Ben Rosen återvänder till ett MFF som har ökat träningsvolymen under Uwe Röslers ledning.
- Alla nya tränare innebär stor skillnad.

I dag var första gången som Uwe Rösler hade alla i sitt ledarteam på plats på Malmö FF:s träning, då den engelska fystränaren Ben Rosen var tillbaka efter att ha varit iväg med Danmark under VM. 

Rosen pratar om en fantastisk upplevelse där han nu är helt känslomässigt dränerad, och även i det här mästerskapet fick alltså minst en engelsman vara med om en förlust i en straffläggning. Däremot har han också jobbat en del med MFF under mästerskapet, för att lägga upp allt ihop med Rösler. 

- Vi har pratat ganska mycket. Vi pratade efter han anställdes, och en eller två gånger per vecka efter det. 

Han tar nu vid det arbetet som två andra britter, Mark Read och Jamie Mackay, har jobbat med under de senaste veckorna. Rosen och Rösler ska sätta sig ner och planera upp det sista, men det märks redan av skillnader. 

- Alla nya tränare innebär stor skillnad. De kommer in med ett nytt arbetssätt, ett nytt sätt kring hur dagarna ska vara uppbyggda med ledar- och spelarmöten, hur vi jobbar innan träningen... 

- Man får anpassa sig. Det är det som det handlar om. Spelare vänjer sig, jag vänjer mig, ledarna vänjer sig. Det viktigaste och enda är att vi vill vinna matcher. Mannen som leder det arbetet är huvudtränaren, så vi ska se vad alla vi kan göra för att ge honom support. Jag tror att ingen här har stolthet i att ”jag måste jobba på sättet som jag vill”. När Magnus (Pehrsson) kom så var det samma sak, vi tittade på hur vi kunde ge honom support till hans sätt att arbeta. 

Utifrån sett har det verkat som att MFF har ökat intensiteten och träningsmängden?
- Ja, den totala träningsvolymen har ökat. Spelarna måste vänja sig det, så det har varit bra att vi har haft en period utan tävlingsmatcher. Spelarna har inte behövt vara fräscha för specifika matcher, så vi har kunnat öka träningsvolymen utan att det har påverkat resultaten. Nu kan vi göra det här ett tag för spelarna har vant sig vid det. De ser ut att vara i bra form. 

En annan av ändringarna i träningarna såhär långt har varit hur de inleds. Tidigare var det ofta olika varianter av kvadrater under första halvtimmen av träningarna, medan det nu har de istället inletts med mer lekfulla eller tävlingsinriktade moment. Efter det har det spelmässiga delarna fokuserat mycket på fasta situationer och inlägg. 

När det gäller fysteamets uppbyggnad så är det fortsatt mycket brittiskt. I april förlängde Read (som främst jobbar mot ungdomssidan) till 2020, och tidigare praktikanten Mackay har numera en heltidsanställning till åtminstone jul. Mackay fungerar som assistent och hjälp åt både Rosen på seniorsidan och Read på ungdomssidan.

Stephen Lawless har lämnat MFF efter de sex planerade månaderna och lär ersättas. På en fråga om det blir en ny britt så svar Rosen med ett skratt. 

- Det finns en chans att det blir så. 

- Jag tror vi tar in en till. Vi har inte hittat exakt vem än, men vi kommer att hitta någon.

Publicerad 2018-07-05 kl 15:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå