Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Oklart om sista omgången flyttas - Lagrell ska ta beslutet

Det är oklart om sista omgången flyttas. Trots det kritiserar klubbarna tävlingskommittén - som nu lämnar över frågan till förbundsstyrelsen.
- Lagrell och de i förbundsstyrelsen får besluta hur det blir, säger Gerhard Sager till Fotbollskanalen.se.

I går gick flera medier ut med att allsvenskans sista omgång flyttas fram, på grund av att Malmö-Djurgården ska klämmas in i spelschemat. Då gick Helsingborgs IF ut på sin hemsida och kritiserade Svenska fotbollförbundet.

- Det är inte fastställt. Det var någon tidning som skrev att det var bestämt, men det stämmer inte. Det här kommer att beslutas i nästa vecka. Lagrell har hört av sig och sagt att han tycker att det är lämpligt att förbundsstyrelsen tar den här frågan. Vi är helt överens med honom om det, säger ordföranden i tävlingskommittén Gerhard Sager.

- Jag har sett att Helsingborg ska motsätta sig om den sista omgången skjuts upp. Jag tycker att det är beklämmande. Jag skickade ett mejl till deras klubbdirektör Paul Myllenberg där jag säger så här: Vad är det ni egentligen ni sysslar med i Helsingborg? Tävlingskommittén gör inget med spelprogrammet utan att fråga SEF (Svensk Elitfotboll). Och vad SEF tycker det har vi i alla avseenden beaktat under hela året liksom under förra året. Vi gör inga ändringar utan att fråga SEF och vi följer alltid SEF:s anvisningar. Så angriper han oss på förbundet. Det är så oerhört onödigt, säger Sager.

- Jag fick ett kort svar där han skrev att: Ja, SEF har inte frågat oss.
Då svarade jag: Är inte SEF lika med klubbarna?
Det har han inte svarat på ännu. Det är så korkat tänkt.

Gerhard Sager är säker på att det tas ett beslut i nästa vecka. Och han tror inte att klubbarna tjänar på att kasta skit på förbundet.

- Vi ska fatta ett beslut på vettiga grunder. Vi gör som alltid i sådana här ärenden med allsvenskan, vi frågar alltid SEF. Nu ska de komma in med ett yttrande innan måndag. Då ser vi vad SEF tycker. Vi förutsätter att de för klubbarnas talan.

- Nu ska vi diskutera om vilka alternativ som finns. Sedan ska vi gå till förbundsstyrelsen och presentera de alternativ som finns och så får de fatta beslut. Det är Lagrell och förbundsstyrelsen som får besluta hur det ska bli.

Publicerad 2011-09-08 kl 23:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons