Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Olof Guterstam om sin nya mittfältsroll: "Jag är ingen liten och kvick ytter direkt"

Under hela sin karriär har Olof Guterstam varit en stor och tung centertank. Nu har han bytt position - till vänstermittfältare. Med nyvunnen kondition är han nästan en ny spelare.

- Jag har aldrig haft så bra kondition som jag har nu, säger Olof Guterstam till FotbollDirekt.se.

- Jag blir tvungen att springa mer som mittfältare än som forward. Men jag är fortfarande samma spelare i grunden, jag är ingen liten och kvick ytter direkt. Jag får utnyttja det jag är bra på.

Brommapojkarna kommer att spela med en 4-2-3-1 uppställning i år. Och det är meningen att den tidigare forwarden Olof Guterstam ska spela till vänster på BP:s mittfält.
- I höstas spelade jag på vänsterkanten i några matcher. Och under försäsongen har jag bara spelat där. Det är bra att jag har fått träna på den här positionen ett tag.

- När vårt spel stämmer känner jag att jag lyckas hota ganska bra från min kant.

Guterstam tar inte i när han pratar om sina egna förväntningar inför säsongen.
- Jag hoppas först och främst att få vara med och spela. Jag har ingen uttalad målsättning. Men det är skönt att det inte blir lika mycket fokus på hur många mål jag gör, nu när jag är mittfältare. Det blir mer fokus på helheten.

Men när det gäller Brommapojkarnas chanser i årets Allsvenska tar han i mer.
- Jag tänker mig lite som Häckens förra säsong, de kom femma. Jag tror att vi kan göra något liknande i år. Men självklart är det troligare att vi hamnar lite längre ner i tabellen.

Är det här den bästa upplagan av BP som du spelat i?

- Svårt att säga. Förra säsongen var vår bästa säsong hittills. Så vi får jämföra med den. Visst vi har fått in några duktiga spelare i år, men samtidigt har vi tappat några. 

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-11 kl 12:14
Annons
Annons
Annons