Olsen måskytt i ÖSK-seger - TFF lämnar bottenstriden

Örebro tog en meriterande seger borta mot svängiga Halmstad. Samtidigt går Trelleborg mot allt säkrare mark efter en klar seger över bottengänget Sundsvall.

Efter två segerlösa matcher fick Örebro återigen smaka på segerns sötma. Bortavinsten mot Halmstad grundlades i första halvlek genom två nickmål.

Först mittbacken Magnus Wikström på hörna och sedan den danske anfallaren Kim Olsen som förvaltade Roni Porokaras fina inlägg. Inhopparen Emir Kujovic reducerade förgäves för hemmalaget som nu har två raka förluster.

Halmstad - Örebro 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 (23) Magnus Wikström, 0-2 (28) Kim Olsen, 1-2 (87) Emir Kujovic
Varningar: HBK: Anel Raskaj, Sebastian Johansson, ÖSK: Roni Porokara, Per Johansson
Domare: Åke Andreasson
Publik: 3 658

Trelleborg lämnar bottenstriden och avancerar i tabellen förbi storebror Malmö, som dock har en match mindre spelad. Anfallaren Fredrik Jensen visade upp sin snabbhet när han i första halvlek sprintade förbi Magnus Powell och kallt placerade in 1-0.

Kristian Haynes klackade sedan vackert fram till Erik Sundin som kunde vraka in 2-0 i inledningen av andra halvlek.

Sundsvall var bleka och fick se Linus Hallenius utgå i första halvlek med en skada. Trelleborg förtjänade verkligen mer än blott 1 427 åskådare på Vångavallen, årets sämsta publiksiffra i allsvenskan.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.