Olsson efter 1-1: Ett fall framåt

FK Göteborgs chanser att försvara SM-guldet minskade efter bara 1-1 mot Helsingborg på hemmaplan.
Helsingborg ligger kvar på fjärde plats och skuggar tätlagen.
Efter förlusten mot Trelleborg var det ett betydligt mer taggat Göteborg som mötte hemmapubliken. Redan från start visade spelarna tålamod och höll bollen bra inom laget och satte press på Helsingborg.
Planen var dock svårspelad efter eftermiddagens regn och spelarna halkade omkring ungefär som Bambi på hal is.
-Det var inte bara regnet som gjorde planen svårspelad. Den höll väl inte allra bästa kvalitet, sade Helsingborgs tränare Bo Nilsson.

Helsingborg hade märkvärdigt svårt att få någon spets på sina anfall och tappade bollen gång efter annan. Henrik Larsson och Isaac Chansa på topp blev lätta byten för Göteborgs mittbackar Mattias Bjärsmyr och Ragnar Sigurdsson.

Rättvist ledningsmål

Göteborgs anfallare Jonas Wallerstedt och Daniel Alexandersson hade det betydligt lättare med Helsingborgs försvarslinje. Gång efter annan kom de igenom och skapade farligheter dock utan att få till det där allra sista.
IFK Göteborgs ledningsmål i 25:e minuten var mycket rättvist. Det var Adam Johansson som drev fram bollen på högerkanten, bröt sig in i straffområdet och spelade snett bakåt till Jonas Wallerstedt som inte hade några problem med att enkelt sätta bollen mitt i målet.
Helsingborgs darriga försvarsspel fortsatte i den andra halvleken. I 53:e minuten var Wallerstedt nära att göra sitt andra mål sedan Marcus Nilsson gjort ett mycket dåligt tillbakaspel till målvakten Daniel Andersson. Wallerstedt hann upp bollen, men skottet räddades på mållinjen.

Framåt blev Helsingborg betydligt vassare efter paus sedan man bytt in Fredrik Olsson i stället för Mathias Unkuri. Fredrik gick upp på topp tillsammans med Larsson och Chansa blev en mer släpande forward. Kvitteringsmålet gjorde Christoffer Andersson, som slog in en hörna direkt i mål, bakom en tveksam Kim Christensen i hemmamålet. Hif skapade ytterligare ett par målchanser, men utan resultat.
-Vi kom tillbaka bra i den andra halvleken och höll i bollen betydligt bättre än vad vi gjorde i första, sade Bo Nilsson.
IFK:s tränare Jonas Olsson var klart missnöjd med att inte kunna ta tre poäng på hemmaplan.
-Vi var väldigt dåliga på defensiva fasta situationer. Målet kom ju på hörna och det var ett par andra tillfällen där Helsingborg skapade farligheter.
-Men jämfört med matchen mot Trelleborg var detta ett fall framåt även om vi inte vann.
Göteborg forcerade kraftigt mot slutet, men avsluten blev alltför krampaktiga.