POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Olsson kan sluta som sportchef

Gefle IF ska genomföra en omorganisation. Då kan Per Olsson sluta som sportchef för klubben.

- Det är ett tungt lass för Pelle, han har egentligen inget intresse av bägge rollerna, säger Gefle IF:s ordförande Leif Lindstrand till Gävle Nyhetsbyrå.

Under torsdagen rapporterade nyhetsbyrån om att Peter Hessel slutar som klubbchef. Dessutom är det meningen att omorganisationen skall omfördela och effektivisera arbetet på klubbens kansli.

- Det handlar om att alla ska ha fullt upp och at att de som har mycket att göra ska avlastas. Det har inte fungerat optimalt tidigare och därför har vi tagit fram dessa förändringar, berättar Lindstrand.

Vad är det som inte har fungerat? - Det är internt så det vill jag inte svara på, replikerar klubbens ordförande.

En av de stora förändringarna kan komma att beröra Per Olsson som i nuläget är både tränare och sportchef i klubben. En diskussion om hans roll pågår och en trolig förändring är att Olsson får lämna över arbetet som sportchef till en ny person.

- Vi tittar på det. Det är svårt att bara ta in en ny sportchef. Det gäller att personen har erfarenhet och vet hur arbetet fungerar, säger Lindstrand.

- Det är ett jävligt tungt lass för "Pelle". Lösningen är inte optimal och han vill gärna bli av med sportchefsbiten.

Olsson själv är förtegen om situationen.

- Det pågår en utredning så vi får väl se vad den leder till. Jag uttalar mig ogärna om den sportsliga biten i klubben men när det gäller organisationsfrågor hänvisar jag till styrelsen, säger han och fortsätter:

- Jag tänker inte ha någon öppen dialog om det här. Mina roller som sportchef och tränare tänker jag inte uttala mig om. Vi ska effektivisera vår organisation och det är upp till klubben vilka förändringar de vill göra.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-05 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå