Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10v

Olsson nöjd med truppen - Blåvitt kommer inte värva friskt i vinter: "Vi kommer inte att byta ut tio spelare"

Foto: Bildbyrån.

Trots bottenplaceringen hyser Blåvitts tillförordnade sportchef Jonas Olsson tilltro till Blåvitts trupp.
Han flaggar också för att klubben inte kommer att värva hejvilt i vinter.
- Vi kan inte ta in fem spelare och så floppar fyra, säger Olsson till GT.

IFK Göteborg har svarat för en svag säsong i år och klubben placerar sig i botten av allsvenskan. Dessutom är det osäkert kring flera spelares vara eller icke vara då bland annat Giorgi Charaisjvili och Fredrik Oldrup Jensens avtal löper ut samt att Emil Salmonsson och David Boo Wiklander sitter på utgående kontrakt.

Den tillförordnade sportchefen Jonas Olsson säger till GT att klubben ska sätta sig ned och utvärdera säsongen efter Örebro-matchen samt att man då ska inventera spelatruppen. Men Olsson menar att det inte kommer att bli någon jätteruljangs i truppen.

- Vi kommer inte att byta ut tio spelare. Det kan bli en, två eller tre. Det viktiga är att det blir rätt. Vi kan inte ta in fem spelare och så floppar fyra. Det hade varit förödande, då blir det en belastning. Då tar jag hellre in färre spelare. Och vi har ett bra lag, men det har underpresterat i år. Det är lätt att allt blir nattsvart, men det här gänget kommer att vara hungrigt nästa år, säger Olsson till GT.

Länge har flera gamla storspelare flaggat för att vända hem till Blåvitt en dag, däribland Marcus Berg, Pontus Wernbloom, Oscar Wendt och Gustav Svensson. Jonas Olsson bekräftar att han haft kontakt med flera av deras rådgivare.

- Jag har en dialog med allas rådgivare förutom Bergs, men jag ska ta kontakt där också. När de vill komma hem ska vi försöka lösa det. Det är jäkla bra killar med stort Blåvitthjärta och de kommer inte hem för pengarna. Samtidigt har de fina karriärer utomlands och är med och konkurrerar om landslagsplatser. Men om vi kan få hem en av dem så hade det betytt otroligt mycket för hela föreningen, säger Olsson och fortsätter:

– Gustav är den vi diskuterat mest med.

Publicerad 2018-11-10 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons