Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Olsson om nya Gefleförvärvet: "En chansning som kan vara ett guldkorn"

Att värva en spelare som inte spelat sedan våren 2008 till en allsvensk klubb känns som en riktigt våghalsig chansning. Och Gefles tränare Pelle Olsson erkänner att det är det.
- Han har haft en skadesituation i livet som inte varit rolig och att värva honom kan vara en chansning, säger Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Men vad är det då som gör att Gefle väljer att knyta skadebenägna 24-åringen Öyvind Gram till sig - jo, klubben ser en potential i honom.
- Det här är vårt sätt att få tag på bra spelare. Hade han gjort 40-50 matcher i Tippeligan hade det varit svårare att få honom. Men vi såg en potential i Öyvind när han var här och tränade med oss. Han är en allround spelare som kan passa väldigt bra in i vårt 4-4-2-system, förklarar Olsson.

Han drar också paralleller till en annan värvning som Gefle har gjort och som har visat sig framgångsrik.
- Det var lite samma situation som när vi värvade Yussif Chibsah. Han kom klubblös till oss och hade inte spelat på ett år.

När det gäller Chibsah är ingen fortsättning klar och enligt Gävle Nyhetsbyrå är Malmö FF och Djurgården två klubbar som är med och rycker i den centrale mittfältaren.

Publicerad 2009-11-25 kl 10:32
Annons
Annons
Annons