POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Olsson stängs inte av efter strypgreppet: "Domaren har tagit ett beslut"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jonas Olsson tog ett strypgrepp på Häckens Alexander Jeremejeff - och varnades av domaren.
Någon vidare påföljd blir det dock inte.
- Då har domaren tagit ett beslut, därmed kan det inte bli något ärende, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen.

Häckens tränare Andreas Alm var rasande efter 2-1-förlusten mot Djurgården i söndags. Anledningen var att hemmalagets kapten Jonas Olsson kopplat ett strypgrepp på Alexander Jeremejeff, och klarat sig med ett gult kort.

- Får man göra så i svensk fotboll? Jag bara undrar. Och domarna ser det. Han tar tydligt, han vill döda honom i stort sett. Han tar det markerat, du - jag skulle vilja strypa dig så att du inte lever mer. Jag tycker att det är bedrövligt, sa Alm till C More.

Någon avstängning för incidenten blir det inte för Olsson. Eftersom att domare Glenn Nyberg uppfattade situationen och varnade Dif-backen så kan det inte straffas i efterhand.

- Han blev varnad av domaren i situationen. Då har domaren tagit ett beslut, därmed kan det inte bli något ärende, disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen.

I SvFF:s tävlingsbestämmelser står följande:

"Om domarbeslut är uppenbart felaktigt, såsom varning eller utvisning uppenbart utdelad till fel spelare, får de disciplinära konsekvenserna av beslutet, på ansökan av berörd spelare eller förening, ändras i efterhand".

I övriga fall gäller alltså domarens bedömning i situationen.

När Jonas Olsson fick höra Andreas Alms ord tyckte han att de var väl hårda:

- Jag förstår att det inte ser snyggt ut. Men jag tycker inte att det förtjänar de överorden, kanske, sa backen till Sportbladet.

- Jag tycker att hans ord är lite hårda. Men han har rätt till sin åsikt. Och domaren hade sin åsikt. Så är det.

Publicerad 2018-07-24 kl 11:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå