Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Olssons besked: Sef och SvFF överens: "Det var som jag sade"

Fotbollspamparna munhöggs vid upptaksträffen. Nu har Karl-Erik Nilsson och Lars-Christer Olsson snackat ihop sig.
- Vi är överens, säger Sef-basen till fotbollskanalen.se.

Båda två konkurrerade om att få ersätta Lars-Åke Lagrell vid dennes avgång i mars. Till sist vann Karl-Erik Nilsson kampen om ordförandeskapet, medan Lars-Christer Olsson i stället valdes in som ansvarig för klubbarnas intresseförening Svensk Elitfotboll, Sef.

Vid den allsvenska upptaktsträffen i Helsingborg möttes de på scenen, för att visa enad front inför den samlade presskåren. Bägge gratulerade varandra till respektive uppdrag – men det märktes ändå tydligt att vissa oklarheter kvarstod i duons samarbete.

På frågan om vem som äger namnrättigheterna till allsvenskan gav Olsson och Nilsson varsitt motsatt svar. Den sistnämnde hävdade att fotbollförbundet har rätt att fatta det slutgiltiga beslutet, men att man vid ett hypotetiskt vidareförsäljningsscenario skulle lyssna på klubbarna i så stor utsträckning som möjligt.

- Där har ni hittat en punkt där jag trodde att vi var överens, nämligen att Sef har uppdraget att sköta kommersialiseringen av allsvenskan, kontrade Olsson.

När fotbollskanalen.se följer upp händelsen några veckor senare tycks parterna mer samstämmiga.

- Vi är inne på den linjen som jag deklarerade. Det är Sef som ska exploatera allsvenskan. Vi är överens om detta, säger Lars-Christer Olsson.

Hur kom ni fram till det?
- Det var inte så mycket att reda ut egentligen, för det baseras på en överenskommelse vi slöt förra hösten och förbundet står helt enkelt kvar vid den, så det är inga konstigheter.

Hur kom det sig att ni inte gav ett och samma besked vid upptaktsträffen?
- Jag vet faktiskt inte. Det tror jag egentligen att du får fråga Karl-Erik om. Men förmodligen är det väl så att han inte hade hunnit sätta sig i alla ärenden ännu vid det laget.

Lars-Christer Olsson förklarar att uppgörelsen med SvFF innebär att Sef har rätt att jobba fullt ut med exploateringen av landets två högsta serier. Det kan röra sig om att sluta centrala avtal eller att paketera försäljning gentemot olika partner.

- Det förekommer redan när det gäller avtalet med Svenska spel och våra medierättigheter. Men vi har tankar på att göra mer. Det ingår som ett led i vår målsättning att fördubbla omsättningen i allsvenskan.

Och nu har ni klargjort att det är Sef:s ansvar?
- Ja, precis.

Fotbollskanalen.se har sökt Karl-Erik Nilsson för att ge honom möjligheten att lämna en kommentar.

Publicerad 2012-04-10 kl 14:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons