POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Olssons kontrakt på väg att gå ut - men ingen kontakt med Bois än: "Hjärtligt välkommen"

Foto: Bildbyrån.

Jonas Olsson har ett utgånde kontrakt med Djurgården.
Moderklubben Landskrona Bois har inte kontakt med backen - men välkomnar en återkomst i klubben.
- Jonas är hjärtligt välkommen, säger föreningens ordförande Urban Jansson till Fotbollskanalen. 

Tidigare svenske landslagsbacken Jonas Olsson, 35, lämnade under 2017 West Bromwich för ett tvåårskontrakt med Djurgården i allsvenskan. Efter den här säsongen löper hans kontrakt med med klubben ut och han kan lämna föreningen.

Djurgårdens sportchef  Bosse Andersson vill inte kommentera om det pågår förhandlingar med backen om ett nytt kontrakt.

- Vi har flera som har utgående kontrakt och självklart har vi en diskussion med var och en om det, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

- Jag kommer inte att kommentera enskilda fall, då vi har en diskussion med var och en om det. Övrigt inga kommentarer, fortsätter han.

Landskrona Bois, som är Olssons moderklubb och den klubb han tillhörde på seniornivå mellan 2003 och 2005, har inte kontakt med mittbacken.

- Nej, det finns ingen kontakt. Det hade jag vetat om. Det finns däremot styrelseledamöter som känner honom privat, men så långt är det. Det är inte mer än så, säger Landskrona Bois ordförande Urban Jansson till Fotbollskanalen. 

Jansson är däremot tydlig med att en värvning av Olsson vore en jätteförstärkning för klubben, som i dagsläget tampas i botten av superettan.

- Jonas Olsson är hjärtligt välkommen till Landskrona. Det är en ur-Boisare och en kille som Bois själv har tagit fram. Han betyder naturligtvis oerhört mycket för Landskrona Bois och även om han inte är i Bois nu, så har han en aura kring som som en Bois-vän. Det är många i Landskrona som följer honom och har gjort det sedan de var små. Han har en fantastisk karriär och vore en bra förstärkning för vilken klubb som helst, säger han. 

Hur ser du på att ta kontakt med Olsson framöver?
- Det är ett styrelsebeslut och det får styrelsen ta beslut om i sådana fall. 

Tidigare i sommar uttalade sig även Jonas Olsson för FotbollSthlm om att ett alternativ kan vara att han slutar efter säsongen. 

- Det är ganska stor risk att det går åt det hållet (att han lägger skorna på hyllan). Jag har inte bestämt mig hundraprocentigt men jag känner att kroppen säger till. Jag vill spela länge till men då vill jag hålla en nivå också. Jag vill inte känna att prestationen dippar för varje år. Man kan inte "fight nature" hur länge som helst. Förut tränade man för att bli bättre, nu tränar man för att inte tappa. Så är det för alla i min ålder. Och det är svårt att förlika sig med den tanken, att man måste lägga ner tiden som krävs för att inte bli sämre, sa han till sajten då.

Jonas Olsson är i år noterad för tolv matcher för Djurgården, som är sjua i allsvenskan. Landskrona Bois är i sin tur i år nykomling i superettan och är inför kvällens möte med Falkenberg på bortaplan placerat på 15:e-plats i serien. 

Publicerad 2018-09-11 kl 16:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå