Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Olympia CL-rustas - här är LISTAN

En diger åtgärdslista väntar Helsingborg för att Champions League-anpassa Olympia.
— Justnu håller vi på att inventera alla krav som finns från Uefa, säger HIF:s klubbdirektör.

Champions League-spel kommande säsong ställer nu större krav på Helsingborg. Bland mycket annat måste Olympia rustas upp för att möta Uefas krav.

Åtgärdslistan är omfattande. Här är exempel på vad HIF måste tänka på för att Olympia ska bli godkänd, enligt Helsingborgs dagblad:

#En permanent sittplatslösning om man vill utnyttja samtliga läktares kapacitet.

#Ett exempel på en av alla smådetaljer som måste förbättras är belysningen. Den måste motsvara tv-bolagens krav. "Redan i samband med matchen mot Standard Liege i Europa League fick vi veta att vi låg på minus med belysningen", konstaterar Paul Myllenberg

#Rymligare vip-utrymmen, 400 kvadratmeter golvyta.

#Nödvändiga förbättringar för media. Pressläktaren måste moderniseras och utökas. Dessutom finns det i dag en liten och provisorisk mixed zone anpassad för enbart allsvenska förhållanden. Kan lösas med en mixed zon utomhus likt U21-EM.

#Något som Uefa absolut inte tummar på är att HIF måste uppvisa en trovärdig plan för arenasäkerheten. Olympia uppfyller för närvarande inte samtliga krav.

— Vi är överens om att krävs det åtaganden så kommer vi att lösa det tillsammans med Helsingborgs stad.

Det största att anpassa ligger i att - om vi bortser från kravet på enbart sittplatsläktare, om utökade media- och vip-utrymmen.

— Det är kommentatorspositioner och lite annat, säger Myllenberg.

Men viss vana finns att klara av större evenemang med Olympia. 2009 arrangerades U21-EM, bland annat på Olympia.

— Där blev vi varma i kläderna och fick massor av erfarenheter. Annette Bergendorf som höll mycket i sakerna då i Helsingborg (assisterande projektledare) har fått uppdraget att sköta inventeringen. Hela apparaten är så stor att det behövs minst en person som bara håller i de bitarna.

Vidare berättar HD om att i samband med Malmö FF:s Europa league-match mot AZ Alkmaar i kväll väntar kontakter med Uefa-representanter.

En början på en dialog som ska mynna ut i exakt vad som måste göras för att uppfylla bland annat arenakraven. Därefter åker Paul Myllenberg och besöker Wolfsburg och Hamburg i jakt på goda idéer.

 

 

 

 

Publicerad 2011-11-30 kl 11:49